Evladım, bu bebeğe sahip olan arkadaşlara birer bardak soğuk su ver bakiyim!!! Yıllardır Microsoft’un pencerelerinin birini kapadık birini açtık. Her bir yeni pencereyi açarken tarifi inanılmaz heyecanlara kapıldık. Bill amcamızın son penceresi Vista’da bu heyecan daha da bir farklıydı. Yeni nesil dediler ya adına! İçini doldurmak gerekiyordu… Güzel görseller, şeffaf pencereler, Steve Jobs’un bile ağzının sularını akıtan yenilikler (!) ve pek tabii oyun sektöründe yeni devrimleri şahlandıracak olan yepyeni DirectX teknolojisi: DirectX 10! Neymiş efendim? Yeni Nesil!
Microsoft her yeni penceresinde olduğu gibi, bu penceresinde de bazı güvenlik sorunlarıyla geldi. Vista çıkalı daha bir sene olmadan, Vista için ilk servis paketi duyuruldu. Ohh ne güzel değil mi? Güvenlik açıklarımız en aza inecek, bu devasa güncelleme paketiyle sistemimiz daha stabil (!) ve güvenli (!) çalışacak (!) artık. Microsoft’un fanlarına yaptığı güzellikler bununla bitmiyor tabii. Müthiş teknoloji DirectX 10 da güncelleniyor bu servis paketiyle ve DirectX 10.1 olarak karşımıza çıkıyor. Deja Vu yaşar gibi olmuş olanlarınız olabilir; paniğe kapılmayın canım, Vista bu… Yeni nesil… DirectX 10.1′mi? E daha ne istiyorsunuz? Ben şahsen DirectX 10′dan sıkıldım…
Rafları doldurup taşıran DirectX 10 oyunlarını, üstün performanslı DirectX 10 kartlarımızla en son çözünürlükte oynamaya devam ederken; DirectX 10.1′in getireceği en büyük standardı açıklamama izin verin arkadaşlar. DirectX 10.1 ile gelecek yeni grafik standartları, DirectX 10 için üretilmiş donanımla tamamen uyumsuz. Yani gıcır gıcır bir 8800gtx’iniz veya 2900′ünüz varsa, avucunuzu yalamaya başlayabilirsiniz. Aman nolacak değil mi? Nasıl olsa aylardır mükemmel DirectX 10 oyunlarını oynuyorsunuz zaten.
Şimdi çok fazla konuşmayın sizi gidi yeni nesil görsel şölen fetişistleri… Ben bu hikayeyi bir yerlerden hatırlıyorum. Evet evet, kaldığımız yerden devam ediyoruz…

Kaynak: Oyun Studyosu - Turkiye'nin Oyun Haber Merkezi » DirectX 10.1 Yolda!