iyiwebtr adlı üyeden alıntı:
Her ne kadar başlığı açan bu başlığı anlamaktan yoksun bir durumda olduğunu düşünsemde, madem konu açıldı mevcut bilgilerden buraya aktarmak istedim (bir süredir Almanak Türkiye yi hazırlıyoruz)

Formamızdaki ay-yıldız ve milli marş
Milli takım oyuncularımızın formalarının göğsünde işlenmiş Türk bayrağındaki ay-yıldız, 25 yıl öncesine kadar tersti. Yıldız solda, ay da sağ taraftaydı. Amerika’daki Türk futbol takımları bunun doğrusunu-yıldız sağda, ay solda olarak-kullandılar ve gurbetteki bu düzeltmeyi sonunda bütün Türkiye’ye yansıdı. Artık Türkiye’de de mlli takım formalarında ay-yıldız doğru yönde. Türkiye’de her maçta milli marş okunması da bir gurbetçi buluşudur. Yurt dışında da Türk takımının her maçında milli marşımızı okurduk. Şimdi bizde de her maç öncesi milli marş okunuyor. Sizin de Cumhuriyet cocukları olarak müsabakalarınızdan önce milli marşımızı okumanız, bilin ki sahadaki heyecanı ve coşkuyu arttıracak.
bak kardeşim işim gücüm var, sana yazı açıklama yapamıyorum, sana bazı şeyler yazarım aklın biyerlere gider ;) bunu da unutma.

neyse ben birazdan yine bakacam, bişey dersen cevaplarım.