Merhaba anketi anlıyamadım
neye göre en iyi neye göre en güzel ?
hangi spor dallarında veya iş alanlarında kullanılmak üzere köpek ırklarını derecelendiriyoruz ?
Gangstamonu bahsettiğin fransız kökenli köpek Pyrenees Mastiff olabilir.
köpek dövüşlerine ilgi bir hayli fazlaymış heleki forumda tavırlarıyla efendi bir tutum izliyen odin nickli arkadaşımızdan böyle köpek dövüşü videolarını ortalıga
serpiştirmesine anlam veremedim ve kalben kınıyorum.
triangle pitkan diey bir ırk söz konusu değil pitbull ve kangal melezlenirse ortaya kırma köpeklerden başka birşey çıkmaz , iki farklı anatomiye ve genetiğe sahip ırkın
çiftleştirilmesinden ortaya çıkan köpeklerin biçimleri seleksiyon dışı kalır bu tersi idda edilemiyecek bir gerçek "pit kan diye koydugun resim ise American StaffordShire Terrier ' dir"
LuGeLaS resimdeki köpek Canis Lupus sadece dağlarda yaşamaz
HostBank kangallarda mahmuz diye tabir edilen fazla tırnaklar safkanlık göstergesi değildir , dikkat ederseniz bir çok sokak köpeğinde de o tırnaklara rastlıyabilirsiniz
bir çok bilinçli kangal üreticisi ürettiği köpeklerde çıkan fazla tırnakları bir hekim yardımı ile aldırır zaten bu konu ile ilgili detaylı bilgi edinmek istiyenler kangalla ilgili
bir kaç resim koymuşsunuz oradaki vatandaş onur kanlı abiye ulaşıp bu kounyla ilgili daha detaylı bilgi edinebilir.
Şimdi ankette göz atar isek
Dogo argentino
domuz avı ve arena köpeği sıfatlarına sahip
rotweiller arena köpeği , günümüzde yanlış seleksiyondan ötürü agresif bir hale büründürülüp yakın koruma köpeği olarakta kullanılmakta
pitbull arena köpeği , günümüzde pitbulların av güdüleri kulanılarak arama kurtarma narkotik eğitimlerinde değerlendiriliyorlar
kangal iç güdüsel olarak bekçi köpeği en büyük özelliği iş yaparken "sürü gütme sheepdog herding" insana ihtiyaç duymaması.
"günümüzde bir çok kendini bilmez kangal ırkının cüssesi ve iç güdüsel olarak barındırdıgı koruma güdülerinden faydalanarak onlar dövüştürmekte
ve bu hayvanlar üstünden gelir elde etmektedir."
bu 4 ırk göz önüne alınırsa yargılamak istememek ile beraber anketi açan arkadaşın köpekte güç "kavga" ya nitelikli bu başlığı açtıgını düşünüyorum
Başlıkta takılınan tavır ne etik nede yasal olarak doğru şeyler.
dikkat etmek lazım.