Impex kullanımı hakkında sizler için Videolu Anlatım hazırladım.Anlatımı aşagıdaki linkten izleyebilirsiniz.
Linke tıkladıktan sonra yüklenmesini bekleyiniz.
Video
Impex ile işlemleri tamamladıktan sonra bazı küçük düzeltmelerin yapılması gerekir, bunlarıda belirtelim;
1-Üyeler ve yöneticiler giriş yaptıkları zaman banlandınız gibi bir uyarı ile karşılaşırlar, bunu düzeltmek için "Admincp->Kullanıcı Grupları->Kullanıcı Gruplarını Düzenle" alanından "Imported" ile başlayan tüm grupları silmeniz gerekir. Sildiğiniz grupta kayıtlı üyeler "Registered Users" grubuna aktarılacaktır. Daha sonra yetkilendirmeyi tekrar yapmanız gerekir.
2-Herkeste olmaz ancak bazen forumlara girildiği zaman son 30 güne ait konular görüntülenir, bunu düzeltmek içinde öncelikle aşağıdaki sorguyu phpmyadmin'den çalıştırın;
UPDATE forum SET daysprune = -1
Daha sonra "Admincp->Bakım->Sayaçları Güncelle->Forum Bilgisini Güncelle" seçeneğini çalıştırın.
3-Impex ile yapılan geçişlerin birçoğunda şifre sorunu yaşanır, bildiğim kadarıyla bunun bir çözümü yok şimdilik, vBulletin.Com'da da şifre sıfırlama isteğinin gönderilebileceği
belirtilmiş. Geçiş işleminden sonra üyelerinize durumu anlatan bir mail gönderebilir, mail içerisine aşağıdaki linki kendinize göre düzenleyip eklerseniz üyelerinizin sıfırlama maili almalarına yardımcı olursunuz.
http://www.example.com/forum/login.php?do=lostpw&email=$email
Başka yaşadığınız sıkıntı olursa konu altında belirtirseniz cevaplamaya çalışacağım.
Not : Anlatım tamamen tarafımca hazırlanmıştır.Kaynak belirtilerek başka forumlarda yayına sunulabilir.