trickster adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@roots
dediğin gibi eğer kanıt istiyorsan tt yi arayabilirsin. ilk olarak datacenter bazında metro etherneti teklan kullanmıştır. hatta bu konuyu internet.com haberleri dahi taşımıştı.
radore'nın ne zaman kurulduğu belli. gidip atm üzerinden hizmet verecek değil. en son çıkan teknolojiyi alıp sundu. yıl 2005.
@phidias
katılıyorum sana. hakan bey'in deneyimi cidden büyük. bende gerek sistemnet gerek teklan'da çalıştım. anet,grid gibi datacenterlarda da sunucularımıda barındırdım. bizde az çok kimin nasıl iş yaptığını görüyoruz dediğin gibi.
@Speedlayer
2003 civarıydı sanırım TürkTelekom'un isteği üzerine büyük telekom şirketleri arasında özel bir hat kurulması talep edilmişti. bnet-teklan-sabancı-anet kendi arasında bir omurga uluşturup yogunluğu azaltmaya çalıştılar. bu omurga halen çalışıyor.
@roots
sh, rh hakkında burdaki isimlerden de bol yorumlar duydum. müşteriniz oluyorlar hepsi...
dgn dışında diğerlerine pek bi yorum yapamayacağım. niobe'de "abi aşırı bağlantı var şu makineyi çıkartıp router'a bağla denildiğini hatırlıyorum. switchlerimiz üzerinden çalışması gerekiyorken. ama yinede niobe iyidir kötüleyemem. güvenlik konusunda çalıştılar mı tüm sorunlar ortan kalkacaktır.
@Ni-Osman
ilk defa size katılmak durumundayım. haklısınız
genel oalrak diyeceğim netlatirus'ü görmeden çalıştığınız hiç bir datacenterı övmeyin... şuana kadar Türkiye'de kendi binası altında kendi elektirik santralini kuran başka bir datacentar görmedim. göreniniz varsa söylesin. roots?
unutmadan, elektrik idaresine başvurunuzu yapar, ben bin volt kullanıcam derseniz size gereken yatırım parasını ödetip isterseniz binanın çatısına dahi o trafoyu koyarlar, yani buda özel birşey değil, sadece konuyu tam olarak anlayın istiyorum.