En iyi yada en uyumlu diye br şey yok, SEO tamamen sizin yapacağınız çalışmalara göre değişir, Mesela opensef kullanmadığım bir Joomla portal ile bir milyar yüz elli milyon kelime içerisinde 2. sıraya kadar ulaştık bir arkadaş ile.

Google artık eskisi kadar forumları sevmiyor. Daha doğrusu Google artık fikri eserleri yeni teknoloji ve fikirleri, orijinal makaleleri çok seviyor. Ve dikkat edin Forumların PR değerlerini eskisi kadar yüksek vermiyor.

Seo diye yapılan 2 genel şey var portallarda.
1 - linkleri ve title ları konu başlıkları haline dönüştürmek ki çoğu başlık ta türkçe karakter olduğundan bu önemini yitiriyor...
2 - Sitemap hazırlamak yada hazırlatmak ki burada Priority değerlerini keywordler için standart hale getiriyor. Bu kez de keywordlerinizin çok fazla bir önemi kalmıyor.

SEO Danışmanlığı konusunda da gördüm, SEO cu diye geçinen bir çok kişi, ya hile yapıyor, ( Spam siteler, aranan.php felan değil ) yada 50 - 100 tane toplist e, dmoz a kayıt ettirip ben seo yaptım diyor.

Bunların hiç birisi gerçek seo değildir...
SEO nun manası aranan kelimelerde yukarılarda çıkmak için yapılması gerekenler olduğu halde, toplist ekleme ( yada dizin ) spam sayfa oluşturma ( aranan.php dahil ) title ve link düzenleme ( portallarda eklenti ile yapıyorlar ) olarak biliniyor.

SEO istediğiniz kelimelrde sitenize ziyaretçi çekmektir. Sen istediğin kelimelerde sitene ziyaretçi çekebiliyorsan doğru yoldasındır.... Yoksa Zontis, Opensef eklentisi kurmakla seo yaptım demek bana çok ta doğru gelmiyor doğrusu...