Benim anlatmaktan dilimde tüy bitti yaw bu sandbox u.

Sandbox yeni açılan siteleri izleme filtresidir.
Burada amaç webmasterlara ceza vermek degil,
normal internet kullanıcılarına kaliteli hizmet sunma çabasıdır.

Zengin bir adam kalkıpta 10 tane domain alıp ve en az 50.000$ bütçe ayırıp tüm yeni açtığı domainlere yüksek pageranklı sitelerden link alıp,
arama sıralama sonucunda ilk 10 sonucu kapatması hoşunuza gidermiydi.
Bu adamın yaptığı etik olurmuydu. Belki fakir ama grurlu Türk gençliğinde bu tarz girişimler pek olmaz ama amerikada bu işlerde inanılmaz paralar dönüyor. İşte sandbox olayınıda google bu tarz olayları engellemek daha dogrusu hafiflete bilmek için tepki mahiyetinde çıkarttı.

Dün açılmış, bir domaine pr6 pr7 pr8 siteler neden link versin ki?
Bu site demekki yukarıda bahsedilen tarz bir girişim içinde. Adamı caydıralımki bu işten vazgeçsin. Bekletelim hele bir sene bakalım ne olacak.
Zaman ilerledi 1 sene geçti ve bu domaine herkez link vermeye devam ediyor. Alla alla demekki adamın içerigi harbiden iyiymiş ve insanlığa faydalıymış. Adamda sitesini sürekli güncelliyor. Alexarankında gözle görülür derecede iyileşti.Demekki insanlar bu siteye sırf içerik bulduğu için geliyor. Bu adamı hak ettiği noktaya getirelim. diyor google amca ve bu adamın sandbox serüveni sona eriyor.
mart2004 yılından sonra açılan siteleri bu sandbox filtresine sokuyor.

2002 yılında açılmış bir domain bir anda sıralamada gerilere düşmüş ise ceza almıştır. Ee ben bişey yapmadım diye bilirsiniz ama mutlaka mantıklı bir nedeni vardır. Mesela aynı sunucu makinası içindeki başka bir site gidip
spam yada kumar sitesi açmıştır google'un sevmedigi şey yani.
O dangalağın yaptığı şey yüzünden aynı ip blogundaki tüm siteler ceza görüryor. Bu durumda yapılacak en mantıklı şey en az 3 hafta bekleyip bir sonuca ulaşamazsanız hostinginizi degiştireceksiniz olay bundan ibaret.