Başlığın bir miktar amacı dışına çıkmış olmasından dolayı özür diliyorum.

Öncelikle her ne kadar mesajını editlemiş olsanda belki aynı soru başkalarınında kafasında vardır, evet 2003-2005 arasında birçok farklı proje denemeleri oldu bunların devam etmemesinin sebebi ve benim profilim burada yazıyor. http://forum.iyinet.com/showpost.php...8&postcount=49

IP soruna gelince evet ben mevcut databasenin %70'i için www.ripe.net yararlandım sağda "RIPE WHOIS Database Search" yazısını görüyorsun herşey o bölümde var, sonuçta webmaster ağırlıklı olan forumlardaki kullanıcılar bilişim sektörü deyimlerini okuryazar durumdadır. Ben bu pastayı RIPE pastanesinden aldım dediğimde sorun çözülmüş olmalı idi ama sen konuyu farklı bir tarafa çektin (editlenen bölümden)

Benim yukarıdaki mesajımda webtrafik.net ten bahsetmem soyturk e bir deneyimimi söylemekti (Türkiye de yapılan her projeden kim yaparsa yapsın mutluluk duyarım), gerçi o da projeyi geliştirmek için değil satacak bir site olsun diye yapmış.

"Sert bir cevap bekliyordum, ama normal bir cevap geldi" o kadar olgunluğumuzda olsun.

-------------------
Şimdi mesajı okuyanlar yine soruya cevap vermemiş oldun diyecekler, ben de "çiğnenmeden lokma yutulmaz" diyeceğim.