Ben de yaptığım projeden bahsedeyim. 6 sene önce bir proje yapmıştım, ayrıntılı istatistik veren bir proje ve bu projeyi bugüne kadar sürekli geliştirdim. Şu anda projenin özellikleri :
- Ziyaretçi sayınızın aylara, yıllara ve saatlere göre dağılımını gösteren grafikler,
- Sitenize hangi arama motorundan hangi kelimelerin aratılarak gelindiğini gösteren bölüm,
- Herhangi bir arama motorunu seçtiğinizde bu arama motorundan sitenize gelen ziyaretçilerin saatlere dağılımı ve saat seçtiğinizde o saat içinde aranan kelimeler,
- Sitenize hangi domainlerden gelinmiş, bunları ayrıntılı gösteren bölüm. Domaine ait ayrıntıya tıkladığınızda o domainin hangi sayfalarından gelindiğini gösteren bölüm ve saatlere dağılım. Ayrıca saat seçtiğinizde o saat içinde hangi sayfalardan gelindiğini gösteren bölüm.
- Yine saat seçerek o saat içinde hangi sitelerden gelinmiş, bunlar gösteren bölüm.
- Sitenize giren bir kişinin ip adresine tıkladığınızda, bu kişinin sizin sitenizden başka hangi sitelere girdiğini gösteren bölüm. Bu bölüm acaba ziyaretçilerim benim sitemden başka hangi siteleri ziyaret ediyorlar diye merak eden webmasterlar için kullanışlı bir bölüm.
Bu sistemi site satarken ya da reklam alırken kullanabilirsiniz. Kontrol panelinde herkese açık istatistik yazan yerdeki linki almanız yeterli. Bu bölümde sadece reklam verenlerin işine yarayacak bilgiler var. Kontrol panelindeki ayrıntılı bilgilere sadece siz ulaşabiliyorsunuz. Kontrol panelinin nasıl olduğu hakkında fikir vermek için herkese açık istatistik bölümünün linkini veriyorum :
http://www.trlist.gen.tr/index.php?m...k&uid=MjczMzUw . Esas ayrıntılı bilgiler kontrol panelinde.
Sistemi zamanım oldukça geliştirmeye çalışıyorum. Ama dersler ön planda olduğu için gelişimi oldukça yavaş. Bu sistemi 6 yıldır geliştiriyorum ve 1 kere sil baştan yazdım. Önceden yazdığım kodları beğenmediğim için sistemi daha az yoracak şekilde herşeyi düşünerek tekrar yazdım.
Kodları 1.5 sene önce 200 ytl'ye trlistin sahibine satmıştım, ve halen geliştirmeye devam ediyorum. Sistem şu anda
http://www.trlist.gen.tr de aktif halde. Bu yüzden illere ait ip aralıklarını bulmam benim için çok iyi olacak. Verdiğiniz cevaplarda işime yarayabilecek bir bilgi yok, yine de yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara teşekkürler.