EjdeR, hocam eline, emeğine sağlık. Büyük bir zevk ile takip ediyorum dersleri

Çeşitli kaynaklar buldum internetten, araştırıyorum, deniyorum, çabalıyorum sürekli. Ama ufak bir isteğim olacak.
Bu kadar emeğinin üstüne yüzsüzce olacak farkındayım ama, motive olmam için gerekli ve eminim benim gibi hisseden arkadaşlar da vardır bu konuda.
Zamanın olursa, PHP'yi nasıl öğrendiğin ile ilgili bir yazı yazabilir misin? Nasıl başladığını, ilk adımlarının neler olduğunu ve gelişme yolunda neler tavsiye ettiklerini anlatacağın. Kısacası "yol göstereceğin" bir yazı.
İnternette İngilizce ya da Türkçe bir çok yazı okudum, herkes araştırın, deneyin, hazır scriptleri alın değiştirin diyorlar. Araştırıyorum, deniyorum, düzenliyorum. Ama bu konuda ne yaşadığım yerde, ne de internet üzerinden tanıdığım ve bana
gerçekten yardımcı olacak, yol gösterecek kimse yok. İnternetten kaç defa yardım istedim, yok. İzmirde yardım edecek birini aradım, yok. Kurs aradım, fiyatı uygun yerlerle ilgili tek kelime eden yok, adını duyduğumuz yerler de karşılayamayacağım miktarda para istiyor. Öğrenen öğrenmiş, çekilmiş köşesine kodluyor. Senin gibi bir kaç yardım sever insan da kısıtlı zamanında ders hazırlıyor, ama yetmiyor.
Ama inanıyorum ki, en azından nasıl öğrendiğini anlatacak birisi olursa, benim gibi arkadaşlar "... da bu şekilde başlamış, bu şekilde çalışmış. Şimdi görüyoruz ne kadar başarılı. Ben de böyle başladım, ben de onun gibi çalışıyorum, demek ki doğru yoldayım, devam edersem başaracağım!" şeklinde kendilerini motive edip, daha hırslı çalışabilirler.
Önümde yol gösterecek birisi olmadığı için 1.5 aydır bir arpa boyu yol gidemedim gibi geliyor, gidiyorsam da farkında değilim, bu yüzden faydası olmuyor... Daha önce bir çok şeyi kendi kendime öğrendim, ama hep yol göstericilerim vardı. Birisi PHP için yol gösterse, hiç şüphem yok ki onu da öğreneceğim.
Eğer görüşlerimi dikkate alırsan, ve bahsettiğim gibi bir yazı yayınlayabilirsen çok faydalı olacağına inanıyorum. Okuduğun için teşekkürler.
Saygılar.