üyeliğini onayladım..

Keman öğrenilmesi en zor enstrüman olarak bilimsel araştırmayla da kanıtlanmıştır. Öğrenme aşamasında mutlaka profesyonel destek gerekir , en az 2 ay kontrollü bir öğrenim süresi olmalıdır.. Tutuş , açılar herşey kusursuz olmalıdır, öğrenme sürecinde sen sürekli bu duruşu bozarsın ama temel kuralları öğrendikçe düzeltirsin. Bir eğitmen kesinlikle şarttır diyorum ama herkesin imkanları bir olamıyor.. Batı ve tsm tekniği vardır ki ikisi de birbirinden tamamen farklı çalış, tutuş , duruş şekilleri içerir. Birinin yaptığı el tutuşunu diğerinin yapması yasaktır , o derece yani o nedenle ilk başta hangi tarzı seçeceğini de tespit edip o yönde eğitim almalısın.. Dünyanın kabul ettiği ve kemanın doğru çalış şekli batı tekniğidir tabiki.. Ayrıca batı öğrenen türk sanat müziği çalamaz gibi de bir anlam çıkmamalıdır, sadece teknikten bahsediyoruz tarzdan değil..

Konu ile ilgili akademik eğitimi olan tüm eğitmenlerin yazılarını sitemizden okuyabilir , gelişme sürecinde karşılaştığın herşeyi sorabilirsin..