Selamlar,
Konunun yeri burasımı tam bilemedim ama vps satan arkadaşlara hitaben bir projem var. Fikirlerinizi paylaşmazı rica ediyorum.
Bir kontrol paneli ile sizlere sanki sunucu sahibi sizmişsiniz gibi bütün kontrol sizin elinizde olarak vps satmanızı sağlayacak.
Kontrol panelinin işleyici,
admin girişi ( siz )
yeni vps kurulumu,silinmesi,reboot atılması,durdurulması,baştan işletim sistemi yüklenmesi ( bütün işletim sistemleri mevcut ) cpu limiti bw limiti , müşterilerinize verebileceğiniz paneller reboot için olsun baştan kurulum için olsun vpsde olucak herşey
gibi bütün ayarların olduğu bir panel.
Sistem şöyle;
talebinizi belirticeksiniz diyelim 250gb alan 2gb ram ve 1000gb bw, bu özellikleri siz istediğiniz gibi bölüp bölüp vps yapıp satabileceksiniz.
Cpu olarak ilk etapta 5 daha sonra 10 adet dual core p4 3.0 dan ve her birisi 4gb ramden oluşan load balancer ile devasa bi makina düşünüyorum.
5 adet dual core p4 3.0 ın ortak kullanılacağı bu sistemde ( ilk etapta ) cpudan yana sıkıntınız olmasın
İnce ayrıntı olarak herkeze ayrı bir hdd vermeyi düşünüyorum. böylelikle yavaşlama yaşanmasın
örnek bir paket vermem gerekirsede
250GB HDD
1GB Ram
300GB BW yada 1mbit sınırsız
Aylık 150 Lira
Bu konudaki düşünceleriniz benim için çok önemli lütfen es geçmeden bir mesajcıkta olsa cevap verin
İyi Çalışmalar