Her ne kadar ülkemizde pek rağbet görmesede dünyada blog çılgınlığı çıg gibi büyümekte. Okumayı seven bir toplum olmadığımızdan dolayıda, okuduğumuz şeyleri kendi kişisel blogumuzda paylaşan bir toplum degiliz diger gelişmiş uluslar gibi. neyse vellhasıl kelam bu blog çılgınlığı beraberinde webmasterların pagerankı yüksek bloglara tabiri caiz ise akbabalar gibi üşüşmesine neden oldu. Sırf websitesinin adresini blog-yorum kısmına eklemek için sabahtan akşama kadar kasan bir grup parazit webmaster takımı dogdu. Google baktı işin içinden çıkılacak gibi degil. En iyisi ben rel=nofollow etiketimi kullanayım kendi blog hizmetlerimde.
Tabii google internete yön veren bir firma oldugundan çıkarttığı bu yeni rel=nofollow etiketi hemen çogu firma benimsendi.

Google Dedi ki "Benim örümceklerim duvara çarpmış gibi olacak bu etiketi görünce.Hiçbir şekilde linklemeye katmayacak bu etiketi gören örümcek."

refl=nofollow etiketi örümcegin önüne duvar koymak gibi bişey. Örümcek üzerinden atlamıyor.Geri dönüyor.

Bunun ne faydası oldu şimdi bize ?
En basitinden olaya bakacak olursak internetin kalitesi artırmaya yönelik bir adım oldu.
Mesela dünyanın en büyük ansiklopedi sitesi wikipedia.com siteside artık her linkte nofollow kullanıyor. Eskiden millet sırf sitesini eklemek için binbir şaklabanlık yapıyordu.

"Her webmaster link verdigi siteden sorumludur" der google.
Link verdiginiz site spam yaparsa yada kumar, ırkçılık, çocuk.por... tarzı bir içeriği olurda üst sıralara çıkarsa, siz link vererek bu siteyi desteklediğinizden dolayı sizide gümletiyor ceza veriyor google.
Özellikle büyük blog sahipleri yada forum site sahipleri her üyenin imzasını takip edemez ki yada yazdığı yorumda verdigi kötü sitenin adresini izleyemez ki işte bu durumda nofollow etiketi imdadımıza yetişir.
Biz google' a deriz ki, o kötü siteye ben link vermiyorum. Beni cezalandırma.

Bir kaç faydasını anlatmaya çalıştım. Hepimiz için iyi bir etikettir nofollow.
microsoft msn search örümcekleri nofollow diye bir etiket bizim lugatımızda yok diyor. microsoftu takan kim ki

Detaylar burada
Official Google Blog: Preventing comment spam