Bana öyle geliyor ki olay yanlis yorumlaniyor.

Google diyor ki link satani sikayet edin. Bunun amaci link satan pr degeri x den büyük sitelerin koydugu linklere artik pr ve rankingte rolü oynamamasini saglamak.
Herkes biliyor ki belli bir kelimeyle link aldigi zaman siralama ve pr degerinde bir artis söz konusu. Bu da google icin manipülasyon demektir. Yani parasi olan icerigi alakasiz bir siteyi istedigi kelimede üste cikarabilir = google da bu kelimeyi arayana gösterilen bu site degersiz oldugu icin ziyaretci baska sayfaya gitmek zorunda, belli bir süre aramalarda uygun olmayan sonuc bulan ziyaretci baska arama motoru kullanacaktir.

Google aramalarda dogru siteyi göstererek hem reklam verene hem sitesinde reklam alana hem kendine iyilik yapmaya calisiyor. Siz bunu link alim satimiyla manipüle ettiginizde google deger kaybeder.

Neticede google u kullanmazsa insanlar ne webmaster ne reklamveren ne de google bir fayda elde edemez.

Bu yüzden bence google link satanlardan alinan linkleri etkisiz kilacak. Bu sekilde insanlari bir cesit adwordse de yönlendirecek.

Bu acidan bakinca olay mantikli gibi geliyor. Ne kadar uygulanir bilemeyiz ama eminim pr degeri büyük olup link satan sitelerden link almak artik cok ise yaramayacak. Ayrica alinan link ile tanitim amaciyla konulmus linki ayirabilecek kapasitede oldugunu düsünüyorum google'un.
Ha bu %100 olmasa da yüksek bir orandadir.