@jackal
Ben de sizin gibi düşünen insanların tavrını anlamıyorum, görüşüne saygı duyuyorum, ancak sitemde içerikle ilgili bir not düşmüşüm, sadece yazar adı ve kaynak site adresini belirterek yazılarımı sitenizde yayınlayabilirsiniz diye,
eğer yazılarımı başka bir site de yayınlayacak olsaydım kendi sitemi kurmazdım, eğer ben başkalarının yazılarını çalmıyorsam aynı hareketi diğer webmasterlardan da beklerim.
Kaldı ki, hazırladığım websitesinde herhangi bir üyelik şartı bulunmuyor, siteyi ziyaret eden herkes yazılarımı okuyabiliyor. Ancak ziyaret eden 10 kişi varsa, 1 kişi ertesi gün sitesine yazılarımı ekliyor. Yazılarımın daha çok kişi tarafından elbette okunmasını isterim. Ancak altında kendi imzam olması kaydıyla...
Eğer paylaşım yapacaksa kişi sadece başlık ve link belirterek de yapabilir, ancak Türkiye'de büyük çoğunluk sadece alıntıdır diyerek yazıları sitelerine ekliyor. Sadece kendi sitem için söylemiyorum. Bence bu olay kesinlikle etik dışıdır. Yazıyı okuyan kişi asla gerçekten hazırlayan kişiden haberdar olmuyor, teşekkür edecekse de yazıyı ekleyene teşekkür ediyor.
Ben sitemdeki içeriği parayla satmıyorum, öğrenmek isteyen ziyaret edip görebilir ne yazdığımı.
Anlamadığım konu, bu örnekteki site moderatörünü uyarınca, reklam yapmaktan sitelerinden uzaklaştırıldım. Yönetici ile temas kurdum. Kendisi sorunun çözüleceğini söyledi. Umarım belirttiği gibi olur.
Hocam dediğine sonuna kadar katılıyorum. Şimdi arkadaşımla beraber kurduğumuz forumda 8000 civarı üye bulunmakta konu sayısı 50.000 civarı son zamanlarda yönetim üyeleri yeni bir karar aldık sitemizde emeğe saygı duyanların forumu sloganı kullanılacak ve sloganda dediğimiz gibi alıntı olan konularda link gösterilerek yazılacak... Şimdi bu içerik koruma ile ilgili bazı sorularım olucak
1. Creative Commons Güvenilir Bir Sistem mi ? Nasıl Çalışır ? Herhangibi Ücreti Varmıdır ?
2. Creative Commons ile korunan bir siteden içerik alındığında ne yapabiliriz ?
3. Anlattığım gibi 50.000 konu arasında alıntı konular illaki var. (Bunları yapabildiğimiz kadarıyla düzenliyeceğiz.) Bu Creative Commons Lisansının çalışmasında bir sorun yaratır mı ?
4. Creative Commons u Forum sisteminde kullanmak sizce nekadar doğru olur ?