Okumayı sevmiyorsunuz demek. Onları kurabilmek için serverda root olmak gerekir. Her yazılımın amacı farklıdır. Floodgate kullandım ve saldırıda etkisiz kaldı diyen birimi var ki kullanmadığınız bir yazılım hakkında fikir sahibi olabiliyorsunuz?

Ben zaten bu yazılımları kullanmayın demiyorum Floodgate tampon korumadır ve kullanıldığı sitelerde etkin koruma sağlamaktadır. Az önce her yazılımın kullanım amacı farklıdır demiştim. mod_evasive yada iptables yada ipchains form spoofing saldırısını engelleyebilirmi? Birgün bir bakarsınız forumlarınızda binlerce yeni üye var mod_evasive bunu nasıl engelleyecek?

Ben bu tartışmaları şimdiye kadar defalarca gördüm ve ancak bu saldırıya ihtiyacı olanların bu yazılıma karşı çıktıklarını da gördüm. Daha fazla söze gerek yok sanırım.

Bu tartışmalarla bir yere varılamayacağını artık anlamışsınızdır. Konuştuğumuz şey Floodgate 0.1 beta sürümü değil. Keza o zaman bile hiçbir programın yapamadığını yapıyordu. Bahsettiğimiz yazılımın ücretsiz beta sürümünü binlerce kişi kullandı. İşe yaramadığı içinmi bu kadar yaygınlaştığını düşünüyorsunuz?