LuGeLaS adlı üyeden alıntı:
Okumak istediğim böllüm bilgisayar mühendisliği.
Herşeye bütçem var merak etme para bol yani
İngilizce olabilir.
Avustralya da okumak istiyorum açıkcası. Yiğen var orda ikimiz iyi olur hani
Şimdi iki şekilde yurtdışında üniversite okunur;

1-) Okuduğun ülkedeki üniversitenin Türkiye'den denkliği olacak şekilde,
2-) Denklik falan olmadan tamamen o ülkedeki üniversitenin eğitim programıyla okuyacak şekilde.

LuGeLaS ; sen ÖSS'den barajı aşamadığın için denklik almadan okumak durumundasın.Bunun için İngilizce dilini düşünüyorsan ; İngiltere-Amerika-Kanada ve Avustralya-Yeni Zelanda tarafları senin için iyi olacaktır.

İlk önce bir ülke seçeceksin.Bu ülkede bir üniversite seçeceksin ve bu okul ile kontak kuracaksın.Okul senden biraz belge isteyecek.Örneğin : lise not dökümün (transcript), akademik referans mektubu, gibi... Daha sonra sen bu belgeleri tamamlayıp başvuru ücreti ile birlikte okula geri göndereceksin.Okul eğer seni uygun görürse davet kağıdı yollayacaktır.Sende bu kağıtla konsolosluğa gidip vize işlemlerini halledeceksin.

Bütün üniversitelerin öğrenciyi kabul edebilmesi için gerekli dil sınavları vardır.Bunlardan en çok kabul göreni kuşkusuz TOEFL'dır.Senin seçeceğin okula göre belirli bir TOEFL puanı alman gerekecektir.Bu kadar İngilizce seviyesinde de çıkabilmen için dil kursuna veya üniversitelerin dil hazırlık bölümüne gitmelisin.

Not : Yukarıdaki aşamalar gerçekten insanın canını çok sıkan olaylardır.Özellikle başvuru kısmı.Bunun için herhangi bir ücret almayan birçok eğitim danışmanlık firması mevcut.Ancak her sektörde olduğu gibi bu sektörde de dolandırıcılar mevcuttur.Dikkat...

İngilizce seviyen istenilen düzeye geldiğinde ise artık sende mutlu bir üniversiteli olabilirsin