İki büyük dedemden biri Atatürkle birlikte savaşmış, hatta birlikte resimleri çekilmiş, yazışmaları olmuş, diğer dedem Samsunda kurduğu çete ile rumlara karşı bulunduğu bölgeyi savunmuş oda tarihi belgelerde yerini almış.
Siz şimdi türban veya başörtüsünden ne kadar gergin bir hale geldiniz. (ki bana göre türban terimine gerek bile yok, bu kelime artık siyasi rant kaynağı olmuş)
Kimse 2,3 sene önce istiklal madalyası sahibi olanların madalyalarını kapalıçarşıda aç kalmamak için sattığında konusunu yapmadı, yakın zamana kadar terör yüzünden gazi olanların yaşamının iyileştirilmesi için neler yapılmalıdır diye tartışmadı, ama seda sayın doğum yapsınmı diye günlerce televizyonda yayın yaptılar.
Çoğunuzdan yaşça büyüğüm 34,35 yaşına geldim. 12 Eylül öncesi her ne kadar biriki gün önce Kenan EVren o dönemi 10-12 yaşındakiler bilmez desede ben çok iyi hatırlıyorum, belki de kadıköyde oturduğumuzdan. 6 yaşlarında duvardaki bir yazıyı okuyan birisi gözlerimin önünde vuruldu, neden yazıdaki düşünce ile aynı fikirde olmayan başka birisi yüzünden. İlkokul 1 ve 3 de iki kere ölümden kılmayı kurtuldum, ikincisinde anlık birşeydi sokak kapısından adımımı attım, gideceğim yere göndermekten annem vazgeçtiği için geri dönüp kapıyı kapatmamla silahların sesleri duymam, kısacası anlık birşeydi.
Şimdi ise ülkede sağ-sol diye yapılan ayrımcılığın daha kötüsüne gidilmekte, birileri kürtler,lazlar,aleviler,çerkezler azınlıktır diyerek kışkırtmaya çalışıyor (alevilerde ibadet ile ilgili sorunlarımız var diye ayrı bir hassas nokta oluşturuyor), pkk yandaşlarını görüyorsunuz zaten (son zamanlardaki bombalama gibi olayların hepsinin pkk yandaşlılar tarafından yapıldığını sanmıyorum, arada başkalarıda var), türban olayı zaten gündemde, birde son zamanlarda ibadet şeklini değiştirmek yönünde haberler ve beyaz hocanın yaptığı gibi garip açıklamalarla da insanların tepkili,sinirli olması sağlanmakta, tv deki programlarda öyle 1,2 saat tv izlediğinizde tamamen geriliyorsunuz ve izlediğinizin sizde yarattığı sinir harabiyetini etrafınızdakilere yansıtıyorsunuz.
Bunları bırakıp bir arada ülkenin ve bizim geleceğimiz için mücadele etmeye çalışmak, enerjileri buna harcamak hepimiz için daha faydalı olacaktır.