Fikri hur vicdani hur nesiller demisti Ataturk. Ataturku savunan bicarelere bakar misiniz. Neleri tartisiyorlar. Kurtulus savasina girerkende Arap collerinde degildi Analar. Ogullari Canakkale'de , Kars'ta , izmir'de can veren sehitlerin analari gozlerine kum kacmasin diye takmiyordu o basortuyu. Kaldiki ne kadar dar goruslu bir tartisma oldugunu dahi anlamakta zorluk cekiyorsunuz. Basortusu serbest olsun diyen kesim , basortusu takmayanlara bir zorunluluk getirmiyor. Ama sozde Ataturkcuyum diyen ileri goruslu gorunen yobazlar sokakta mini etekli kiz gorunce agizlarinin suyu akar, evlenmeye gelince bakire kiz arar. Bu kadar kit mi olur insanin gorunusu ?
Karadenizliyim. Ve islamiyetin dogdugu yerlerle alakasi olmayan yemyesil ortamda basortusu takan nesillerle buyuduk. Hic biride rejime tehlike olmadi . Egerki bu demokratik ve laik ulkede yasaklar bitmezse, Ataturk'un arkasina siginip sosyalizm saplantili insanlar Muhafazakar iktidarlari gormeye mahkum olacaklardir. Kaldi ki sosyalizm'de dini kabul etmese bile haklarin esitligini savunur. Bir ideolojiyi savunmak icin karsit ideolojiyi cok iyi bilmeniz gerekir. Bunuda zamanla ogrenirsiniz.
Helali hos olsun benden once vatan icin sehit olanlarin yerinde teroristi tepelerden temizlemek icin askerlik yaptim. Yine gonderilsem yine yaparim. Ama beni sirnakta terorist pesine salan devlet, devletin bolunmez butunlugune bir zarari olmayan annemi orduevine almak zorundadir. Almiyorsa Ataturk'un kurdugu ve temellerini attigi bu yonetim sistemi Cumhuriyet degildir derim. Ve illede bu cumhuriyettir diyenler varsa demokrasiyi alsinlar, istedikleri formata dondurup kullansinlar.