Hocam tartışma uzayıp gidicek. Nixcon'un hatası fazla güvenlik uygulamaları var. Sanki devletin gizli bir servisi gibi koruyorlar. Dclerini müşterilerine açmaları gerekli karşılıklı müşterileri ile oturup konuşmaları gerekli. Ama onlar direk ister alın ister almayın diyorlar biz kiminle istersek onunla görüşürüz diyorlar. Bu Ticari bir kuruluş için kesinlikle yanlış.
Arkadaşım adam direk ben sunucuların bulunduğu alana girecem demiyor. Oturup konuşmak ofislerini görmek istiyorlar sözleşme imzalamak istiyorlar. Demekki korktukları bir durum varki kimseyi almıyorlar ve sözleşme yapmıyorlar.
Teklan'a her gelen giriyor demişler. Arkadaşım adamın co-location sunucusu var ve girip sunucusunu kontrol edebilir yedek alabilir direk müdaele edebilir. Gülüşüyorlar diyorlar müşteriler ile sınırlar çerçevesinde samimiyet önemlidir sizin güvenilirliğinizi ve iş potansiyelinizi arttırır.
Birde Osman'dan bir ricam var şu nixconu telefonlara daha düzgün bakan birilerini koyması için uyarsın. Adama soru soruyorsun gereksiz cevaplar veriyorlar. Bir şey sorduğunuz zaman bizi bilen biliyor diyorlar kestirme cevap. Arkadaşım başkasının bildiği beni ilgilendirmez ben kendi biliceklerime bakarım. Başkasının size güvenip sunucu alması benim için önemli değildir benim size güvenmem gerekli. Teklan, niobeweb, hostcini vb. firmalar telefonda konuşurken bile insana güven veriyor.
lafı uzatmayalım belki gereksiz şeyler yazdım ama nixconun daha fazla müşterilerine açık bir yer olması gerekli. İleride en ufak bir sorunda piyasadan kaybolabilirler.