Teklan'ı savunmuyorum asla. Teklan'ın da hatalarını gördüm irili ufaklı ama kendileriyle paylaştım ve düzelteceklerini ilettiler. Ben bir yerin iyi yeri varsa iyi derim kötü yanı varsa kötü derim ve en önemlisi direk ortaya söylerim. Arkalarından konuşmam. Bunu da teklan nixcon veya bir başka veri merkezi şeklinde ayırmam. İsterse babamın işletmesi olsun. İyi iyidir, kötü kötüdür.

Teklan'ı savunmamakla beraber... Teklan'a siz elinizi kolunuzu sallayarak girebildiniz mi? diye sormak istiyorum. dikkat ederseniz ben asla asılsız birşey yazmadım. Yazdığım herşey ya yaşadığım şeyler ya da somut bir şekilde desteklediğim noktalardır. Eğer siz teklana herkes elini kolunu sallayarak giriyor diyorsanız bunu ya bizzat yaşamış olmanız gerekli ya da yanınızdaki birinin yapmış sizinde görmüş olmanız gerekli. Aksi takdirde bunu bir iddia veya tez konusu yapamazsınız. Teklan videolarını bende izledim açıkçası beğenmedim. Madem böyle birşey yapacaklar keşke profesyonel bir kameraman çağırıp güzel bir çekim yapsaydılar. Ayrıca her önüne gelenin giremiyeceğini de şuradan anlıyorum: kamerayla görüntü çeken kişi sunucuların yanına girerken kapıyı açan bayan veri merkezinin ortaklarından birisidir. Bu da demekki oraya giren kişi hakkında bir bilgi sahibiler...

Tekrar diyorum ben hiç bir veri merkezini savunmuyorum. Sadece dışarıdan bakarak değerlendiriyorum.