Ya bakın arkadaşlar anlatmaya çalışayım şu DNS işini bilenleriniz "pehh" diyordur ama bilmeyenler öğrenmiş olur...

Her bilgisayarın bir DNS sunucusu vardır mesela ADSL kullanıyorsak ADSL dns leri otomatik olarak ayarlı ise Modem yada TCP IP Bölümünde telekomun bir dns ini kullanırsınız dns'ler içinde ttl ler vardır bunlar girilen domain ipsini kaydeder örneklersek ilkkes siz osman.com a girince 10.0.0.1 ip adresli sunucudan çalışıyorsa DNS bunu kaydeder hafızasına 2. kes osman.com a gireceyinizde pat 10.0.0.1 den verir size girişi.. Birgün osman.com adresinin nslerini yönlendirirseniz ip adresi değişecektir hali ile sizin DNSleriniz içinde (nameserver demiyorum bakın DNS diyorum) 10.0.0.1 olarak görünen osman.com'un aslında ip si 192.168.1.1 olmuştur bu durum kullandığınız DNS lerin resetlenmesine kadar devam eder ancak osman.com a hayatında hiç girmemiş biri girmek istediğinde hemen 192.168.1.1 olarak girebilecektir..

Ben beklemem hemen girerim derseniz Ağ bağlantılarına özellikler yapar yerel ağ bağlantılarından TCP IP bölümüne rasgele bir DNS girersiniz olay biter..

DNS'ler datacenterin alt yapısına yada başka birşeye göre hızlı yönlenme yada yönlenmeme göstermez.

En anlaşılabilir dilden anlatmaya çalıştım umarım anlamışsınızdır.