Olayı açıklamıştım mantığı şu:

A sitesi ile B sitesi link degişirse kendi aralarında bir network kurmuş olurlar.En basit iki sitelik bir network.
A sitesi B sitesi C sitesi link degişirse yine bir network kurmuş olurlar.İlk örnekten daha ileri bir network oluşturmuş olurlar.

D sitesi E sitesi G sitesi bir başka link degişim ağı yaparlarsa bu da başka bir network olur.

bu durumda ortada 2 bağımsız network var. ABC ve DEG networkleri.
bu iki bağımsız networkteki siteler link degişirse en iyi degişim bu oluyor.

Gelelim senin sonuna.
Şimdi aslında çoğumuz aynı networkteyiz.Türklerin host aldığı yerler belli.
Yurt dışındaki host aldığımız yerler belli.Yurt içinde aldığımız yerler belli genelde hep aynı.Çoğumuz aynı ip blogundayız.
Örnegin benim sitelerim
rh.com.tr ve sh.com.tr de host ediliyor.yurt dışındada aynı hosttayız dost sitelerim ile.Aynı ip blogundayız.
Ee ne işe yaradı link degişimi teorik olarak bir işe yaramadı.
olayı daha iyi anlamak için network atlasları var
http://www.touchgraph.com/TGGoogleBrowser.html burası google mühendislerinden birinin sitesi.Hele bakın bakalım sitenize.Bakın pr4 sitelerin network şemesasına hep aynı network birliğindeki siteler.Çok dandik basit network birlikleri şeklindedir.

birde şu pr8 sitenin network şemasına bakın.Ne kadar çok degişik networklerden link almış greenpeace.org

kendi site içeriğiniz ile ilgili degişik kıtalardan ve hostlardaki sitelerden link almak gerekiyor.PR7 site yapmıştım bu şekilde bilen bilir.Endonezya Tayland güney afrikadan link almıştım karşılıksız vakti zamanında çok kasmıştım bu işe.ama yapılabilecegini çogu kişiye ispat etmiştim.