emreyak adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bu alexa toolbar ile girin ve ziyaretçilerinize toolbar yüklettirin

derken nasıl yapıcaz bunu

alexa da kaçıncı olduğumuzun resmini koyucaz sitemize tmm da ben tollbarı yapamadım nasıl yapıyoruz bunu tollbar yaptıkdan sonra tollbar bannerine tıklayınca biz yükselecek miyiz alexa da _???

tollbar yapmamda bana biraz yardımcı olabilir misiniz ...
Kendi sitenize ozel toolbar yaptirip indirtirseniz yarariniza olur, Zekirdek ornegindeki gibi..

Yapimi ise suradan; Alexa Developer's Corner - Associate Toolbar

Akabinde Continue butonunu tiklayip karsiniza cikan 2 giften birini secin, bilgisayariniza kaydedin sonra da ustune site isminizi fln yazin o toolbarin logosu olacak. Devam edip karsiniza cikan kodlari sitenize koyun, koyarken kendinize gore o kodlari degistirin. (Not: Associated-ID kismina site isminizi fln yazin) daha sonra alttaki kutuya koydugunuz alanadini /toolbar.xml en sonda olacak sekilde yazin. Sonrasinda size verdigi linkte sizin sitenize ozel toolbar download adresi olacaktir ya da logonun adresini de yazdiktan sonra en son kisimda o adresi vericektir. O adresten kullanicilariniza kendinize ozel toolbari kullandirirsaniz hem kullanici hem de sizin Alexa siralamaniz acisindan faydali olacaktir.