kaynak haber34.com
İP İstanbul İl merkezinde basın toplantısı yapan
Doğu Perinçek,`Beni yargılayan
İsviçre devleti,
savunma hakkımı kullanmam için İsviçre`ye giriş vizesi vermiyor.` dedi.
Daha önce İsviçre`de sözde Ermeni soykırımını reddetiği içi yargılanan Doğu Perinçek, partisinin İstanbul İl Merkezi`nde düzenlediği basın toplantısında, Cumartesi günü de İsviçre`ye giderek federal mahkemeye yapacağı temyiz başvurusu için avukatıyla görüşerek hazırlıkları tamamlayacağını belirtti.
Ziyaret çerçevesinde Winterthur`da bir konferans vereceğini ve Avrupa basınını da davet ederek bir basın toplantısı düzenleneceğini belirten Perinçek, şunları kaydetti: Çok garip bir durumla karşı karşıya bulunuyoruz. Beni yargılayan İsviçre devleti, savunma hakkımı kullanmam için İsviçre`ye giriş vizesi vermiyor. İsviçre devletinin benim İsviçre`ye gitmemden kuşku ve kaygı içine düşmesi, yaptıkları haksızlığın vardığı boyutları yansıtıyor. Ermeni soykırımı yalanını kabul etmeyenleri hapse atmak gibi bir ortaçağ uygulaması, başka ortaçağ uygulamalarını da ister istemez gündeme getirmektedir. İsviçre topraklarına ayak basmayan, İsviçre`de avukatıyla görüşmeyen, İsviçre makamlarına dilekçe veremeyen bir insan nasıl yargılanacak?`` İsviçre`nin vizeyi vermesi için bugün son gün olduğunu ifade eden Perinçek, ``Bu hukuk dışı ve dostlukla açıklanamayan uygulama, çağdaş bir hukuk devletinin uygulaması olamaz. Hemen düzeltilmesini bekliyorum