Arkadaşlar, bir çok kişi yorum yazmış ellerine sağlık çok iyi ama bir çok önemli faktörü unutuyorsunuz.
1- İyi bir sitenin tanımı nedir ? yani iyi bir site de en az kaç sayfa olması gerekir, hazır cms olmalımıdır?, olmamalımıdır? yorumlara dayanarak söylüyorum, hazır portallar siteyi iyi kategorisinden çıkartıyorsa, R10 bir hazır script forum üzerine kurulmuş, o zaman r10 da iyi değilmidir?,
2- İyi bir site kodlaması asp mi, php mi? jsp mi? yoksa html mi olmalıdır? W3 xhtml mi ? CSS2 kurallarına uygun olmalıdır? Tamamen div ile mi yoksa table kullansak ta iyi bir site olurmu ?
3- Kötü site diye tabir edilen ( zaman zaman benimde kızdığım ) ormanda kendiliğinden üreyen mantarlar gibi çoğalan forum sitelerimidir ? Şimdi benim arkadaşlarım ile kurduğum 15 tane üyesi olan vbulletin forum sitesi, ( başlangıçtan beridir dışarıdan üye almıyoruz ) kaliteli mi oluyor yoksa mantar site sınıfına mı giriyor? Joomla bir sitem var, şu anda siteye 10 bin dolara yakın bir teklif geldi satış için, kötü bir sitemi yoksa buda iyi bir site sınıfındamı? ( sitede 10 tane üye ya var ya yok

)
İnternetin bir yere gittiği yok. kötüleştiği de yok. Çoğu biraysel yaılmış siteler ve tümünün amacı nerede ise para kazanmak, bizim 15 üyeli forum sitemiz gibi sitelerin haricinde... Biz mesela orada tamamen "geyik yapıyoruz" Ama bunu karşılamak için masrafımız yok. reklam yok, alan, bant vs sorunumuz yok...
Neden kaliteli siteler yok?
Çoğumuzun gözünü para bürümüş, hatta nerede ise hepimizin, uzun vadeli yatırım yapma gücümüz ve uzun vade de iyi şeyler yapabilecek sabırda bir ekip oluşturabilecek yapımız yok,
"Bir Türk 5 japona, 5 japon 50 Türk e bedel" lafı gibi bir şey çıkıyor ortaya. Takım çalışması, uzun vade ve en önemlisi uzun vade yi finansa edecek gücümüz ve sabrımız yok.
Hali ile böyle olunca, her önüne gelenin kurduğu bir smf forum bizim işlemizi, her bir scrpit işlerimizi baltalıyor. Kaliteli dediğiniz forumların, sitelerin kaç senelik olduğuna bir bakın?
dynamicdrive kaç senelik bir site? Kaç kişilik bir ekibi var? expertexchange kaç senelik? Experts in kadrosu inanın bir çok forumlarda olan yöneticilerin toplamından fazla .)
Peki yaptığımız siteler ne bizim ?
Angelina Fun club ... ) Mp3 indir - bindir...
Bir tane dünyaya mal olabilecek yaptığımız site gösterin?
Youtube 1 milyar dolar değerinde ama nasıl ? youtube a detek olan bir yahudi iş adamının yaptığı yaklaşık 5-10 milyon dolarlık yatırım ile...
Varmı bir projeniz? Daha önce yapılmamış, var mı iş adamınız bir internet sitesine 1 milyon dolar yatırım yapacak? 3 milyon dolar a film çekilen bir ülke zihniyetimiz var ve sonra başarı bekliyoruz, ve sonra kalite bekliyoruz.
Şimdi desem ki buradan bir proje yapalım, 100 tane hadi yapalım diyen olacak ama Nasrettin Hoca ve Filler misali yola çıktığımızda durmadan kaçanlar olacak, sonra herkes bu işin başı ben olmak istiyorum diyecek...
Genlerimize ve zihnimize aykırı olan bu durum için başarı ancak sabır ve tesadüf ün birleşmesinden meydana gelebilir.
Öyleyse sızlanmakta haklı değiliz ve boş yere sızlanıyoruz.