Yaklaşık 3-5 sene sonra az da olsa bir düzelme olacağını tahmin ediyorum. Son zamanlarda yapılan bilgisayar ve internet kampanyaları ile birlikte çok fazla internet kullanıcısı oldu.
Benim görüşüm düz mantık ile kullanıcı arttığından bizim sitelerin da hiti yüksek bir oranda artacaktı. Ancak birşeyi hesaba katmadım, internetle tanışan çoğu kişinin artık web sitesi de vardı =) Bu yığılmayla birlikte bir çok web sitesi açıldı. Genellikle forumlar, sohbet ve oyun sitelerinde yoğunlaşıldı. Site açanların çoğu bu konularda fazla bilgisi olmadan bu işe girdiğinden büyük bir çöplük ortaya çıktı.
Yavaş yavaş genç arkadaşlar bilinçlenmeye başladığında, ortalık az da olsa temizlenecektir. Yeni webmasterlar daha iyi olacaklardır diye tahmin ediyorum. Bu da zamanla olacaktır tabi. Sonuçta herkes webmaster doğmadı. Biz R10 gibi ortamlarda bilgi paylaşımı yaptıkça internetimiz de gelişecektir diye düşünüyorum. Herşey eğitim ile bitiyor.
Sonuç olarak internet çöplüğü hiçbir zaman tamamen yok olmayacak. Ancak bilinçlenme oldukça bu çöplük azalacaktır.
Alıntı
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır”. H.Ş