Ben bi nebze anlatayım
Ama amacım ne arkadaşı aşağlamak nede farklı bir durum.
Ramleri index den alıyorlar. (index sadece kurumsal çalışır maliyet fiyatları ummadığınız kadar ucuzdur. Tanıdığınız varsa çok iyi fiyata çok iyi mallar alabilirsiniz.), işlemcileri nerden aldıklarına yaklaştın yazıcıoğlu yanındaki kadıköy pasajının alt katındaki pazardan alıyorlar(Buraya herkesi sokmuyorlar illa tanıdığınız bir kişi olacak çevreden).
Board , ekran kartları gümrük pazarı vardır tahtakalede ordan indirilen mallardan alıyorlar yada f.b. standının yanındaki otoparka kurulan bit pazarı var orda ilk sırada 3. masa Hasan abi vardır yıllardır tanırım 25$ asus board bıraktığını gördüm varsa elinde zaten tezgahta tutmaz ya camel marka büyük bir çantası vardır eğer onu görürseniz sorun görmezseniz sormanıza gerek yok.
300 - 400 $ civarında bir fiyata son model bir CORE2DUO işlemcili 2 GB DDR2 bellekli , 512 MB Ekran kartı olan bir makine sahibi oluyorsunuz.
Şimdi benden kanıt isteyen olur ne yazıkki kanıtım yok istesemde kanıtlayamam zaten ama olurda bir gün kadıköye gidersem çekerim o pazarın bir fotosunu çeker gönderirim.
Birde geçen bir bilgisayar ayarladık 300$ kdv dahil.
P4 3.6
512 DDR
80 GB Hdd
128 MB Ati
17 Flat Monitor.
Yani işi bilen piyasayı bilen iyi makineler toplayabiliyor çok cuzi rakamlara ama 4/1 edermi onu bilemiyorum.
ya ben yanlış anladım yada yanlış anlaşıldım
ben ucuza toplayan arkadaşın muhendis olmadığını düşündüm ama karıştı işler yada ben karıştırdım

bu arada ben yıne söyluyorum ucucza performanslı sistem toplayabılırsınız ama 1/4 fiyatına ölseniz alamazsınız
alsanız bıle aldığınız parçaların garanısı yoktur kaçaktır vesaire
donanımdan anlamayan adam için 3-4 çeşit ekran kartı vardır
64 mblık 128 mblık 256 mb lık 512 mblık 1 gb lık dıye gider
donanımdan anlayan için pixel sahder desteği pixel pipeline sayısı ekran kartının ram ve işlemci hızları ortalama çalıştıgı sıcaklık ve değerlerine göre bınlerce kart vardır
256 mb dıye satılan ama normalde 64 mb ram a sahıp olan ekran kartı vardır 20 dolara
256 mb lık yıne ustun model kart vardır 350 dolara
donanımdan anlamayan adam bak ucuza aldım 256lık kart var der
neyse konu karıştı ne söylesem anlamı olmuyucak
bu arada eklemek istiyorum ekran karı ram değerine göre bakılmaz
yazımdan öyle bı anlam cıkmasın
bu arada yıne eklıyım dıploma demek herşey demek değildir
ben itüde makına muhendıslıgı okuyorum
bılgısayar muhendıslıgı 2 ci sınıf olan arkadaşıma adsense sistemını anlattıgım zaman benımle dalga gecmişti
sen kımı kandırıyosun öle salakça şey olmaz demişti
ama okulda hesabıma girip dolarları gösterince sustu biraz