[yt]cW1K-2ChED8[/yt]

önce videoyu izleyerek Filmler isimli bir Bölüm açıyorsun.O bölümün içine yine Filmler isimli/veya başka isimli) bir kategori açıyorsun ve filmelerin açıklamalarını yazıyorsun.

Ve aşağıdaki videodan yararlanarak açtığın kategoriye link veriyorsun.Sen bu kategoriye içerik ekledikçe orası otomatikman güncellenecektir.

[yt]11MpQGJznUI[/yt]

Yazılı Olarak:

Joomla Kategori/Bölüm/İçerik Oluşturma
1.admin paneline girerek üst menülerden içerik'i tıklıyoruz

2.İçerik menüsünden bölüm yöneticisini tıklıyoruz.

3.Yeni'ye tıklayarak bir müddet bekliyoruz.açılması biraz vakit alabilir.Başlığa istediğimiz bölüm ismini yazıyoruz.Ben makaleler dedim.

böylece bir bölüm oluşturmuş olduk.Şimdide bu bölüme ait bir kategori açalım.

1.Yine içerikten kategori yöneticisini tıklıyoruz

2.yeniye tıkıyoruz bu sefer fazla beklemeyeceğiz .Başlığa yine istediğimiz kategori ismini yazıyoruz.Benm futbol makaleleri dedim.

3.Alttaki bölüm yerinden bir bölüm seçiyoruz.Az önce makaleler bölümünü açtığımız için makaleler dedim doğla olarak ve kaydediyoruz.

Bölümümüzüde açmış olduk.Şimdi de bu bölüm ve kategoriye içerik girelim.

1.İçerik menüsünden tüm içerik ögelerini açalım.Biraz uzun yol olabilir ama ben bunu tercih ediyorum

2.Yine yeniye tıklıyoruz.Başlığa istediğimi bir başlık yazıyoruz.Ben deneme futbol makalesi dedim.

3.Yan taraftaki bölüm yerinden bölüm seçiyoruz.Yani makaleleri(verdiğini zisme göre değişir tabiki) Kategori yerinden de futbol makallelerini seçiyoruz ve kaydediyoruz.

4.Eğer yazdığımız makalenin anmsayfada haber olarak gösterilmesini istiyorsak manşet bölümü altındaki çarpı işaretine tıklıyoruz.

Menü Oluşturma:

1.Öncelikle www.siteadı.com/administartor adresindenb admin paneline bağlanıyoruz.

2.Üst menülerden "Menu" menüsünü tıklıyoruz

3.Daha sonra Menü yönetcisini tıklıyoruz

4.videoda da göründüğü gibi main menünün yanındaki resmi tıklıyoruz

5.Ansayfa hariç ne varsa siliyoruz

6.Yeni diyoruz ve karşımıza çıkan ekrandan eğer içerik kategorisi oluşturmak istiyorsak Blog-Content categoryi seçiyoruz ve ilerliyoruz.Name kısmına menünün ismini giriyoruz.Ve aşağıdaki kategorilerden birini seçiyoruz.O kategorler sizin content bileşenine açtığınız kategorilerdir zaten

olay bu şekilde videonun devamında bazı değişik menü biçimleri var onları da anlatıyım.

Eğer yükleğiniz herhangi bir bileşene link vermek istiyorsak "component"'i tıklıyoruz ve ilerliyoruz.Karşımıza gelen ekrandaki bileşnlerden birini seçerek kaydet diyoruz.

Eğer oluşturduğumuz bir kategorinin içindeki bir bölüme menü vermek istiyıorsak "blog-content section" ı tıklıyoruz ve birini seçerek kaydediyoruz

Eğer herhangi bir bölümde yazdığımız herhangi bir içeriğe menü vermek istiyorsak "content item" ı tıklıyoruz ve istediğimiz içeriği seçiyoruz

Eğer bir linke menü vermek istiyorsak "link-url" yi seçerek kaydediyoruz

anlatım bu kadar arkadaşlar.Mantığını anladıktan sonra diğer seçeneklerin ne işe yaradığını deneme-yanılma yoluyla bulursunuz zaten.