Arkadaşlar;
İlkshell e makina veren benim. WoLeRiNe arkadaşımda benimle çalışıyor. ve eğri oturup doğru konuşalım ki vrt sunucularını özellikle bu forumlarda sunan satışa çıkaran ilk kişi malesef benim ben 5. ay ödemelerini yeni yeni yapıyorum. bilmem anlatabildimmi.
vrt sayfasını değiştirmeden önce irc desteği vardı. kimse yeni sayfasını gösterip irc satışı yok demesin. bu orayı yeni tanıyorsunuz anlamına gelir.
biz bu firma ile çalışmaya başlamadan önce bu konuları tek tek sorduk re install süresi teknik destek durumu irc saldırı vs. vs. vs. uzun bir süre görüşme yaptık daha sonra kendime makina aldım ve sorularımın cevaplarına yönelik tek tek herşeyi denedim. hiç ama hiç bir sorun yoktu gayet iyi ilişkiler vardı ki ben bu güne kadar hiç ama hiç bir müşterimle sorun yaşamadım yada yaşatmadım içeride müşteriler var onların konuşmalarını isterim ki gece gündüz bana ulaşılması mümkün ve unmanaged verdiğimiz tüm sunucularda her türlü desteği verdik ve gerek vrt gerek fdc sunucularda aynı sistem hala devam ediyor ve böyle devam edecek.
VRT de şu an 24 makinaya sahibim şenerin makina kapandığı günden bu güne 10-12 siparişi geldiği dakika iptal edip fdc sunucu yada kalitesine güvendiğim insanları tavsiye ettim (teknoserver,labina,hostbank24) niye ben para kazanmayı bilmiyormuyum ?
acaba bu para ödenmedide sunucu kapandı gibi soruların yanıtı şu an şenerde mümkünse foruma paypal screenini yüklesin şükür böyle bir şey aklımızdan bile geçmedi geçmezde. telefon açıp kendileride görüştüler.
"saldırıdan dolayı kapandığını belirtiyorlar" buna kendiler dahil bizde inanmıyoruz. 5 gün çok yoğun bir saldırı yedi ki VRT genel anlamda camfrog server satan bir datacenter 1000 kanalın yaklaşık 700-800 tanesini vrt sağlıyor. aşırı saldırı yemeye başlayınca bir anda temizledi hiç kimseye haber dahi vermeden. onlarca mail gönderdim tüm departmanlarına ancak cevap bile verilmeden ticketler kapatıldı. ve bu durumu yaşayan sadece şener değil 4 müşterim daha var ancak backup ftp kullandıkları için yedekleri ile ilgili bir sıkıntı olmadı.
Hala VRT önerirmisin diye sorarsanız karamsar ve kararsızım. fdc de çok büyük saldırılar yedi müşterilerim. ancak adamlar köstek olmadılar ipleri bloke ettiler bir süre için ana ipi durdurmayı önerdiler ve uyguladılar vs. vs. vs. vs. vrt nin çok kaliteli hattı var evet bu inkar edilemez ancak bu dc nin 4x4 olduğu anlamına gelmiyor.
tüm hata dc nin demek hata olur hak terazisini iyi yapmak gerek. ancak saldırıları sadece irc sunucular yemez. bunun aksini söyleyecek adamda yok. uyarabilirlerdi yada tek kelime arkadaşım makinanı kapat istemiyoruz diyebilirlerdi. demediler. 20 gün önce opteron ve xeonlar için kampanya yapılmasını istemiştim. sanki hiç birşey olmamış gibi pişkin pişkin öneri sunuyorlar.
irc kullananan müşterilerim için ya irc kapatmalarını yada ay sonu farklı bir dc ye aktarılmasını istedim. irc kullanmayan müşteriler için şu an herhangi bir sorun görünmüyor. ancak yinede içime sinmiyor. data kaybını yaşayanlar bilir. zamanında ufakta olsa bende yaşadım. o sebeple şeneri çok çok iyi anlıyorum. ancak Allah şahit elimden gelen her yolu denedim. makina verilmiyor. ve panelimdende çıkarmışlar