benim açıklama yapmam lazım ama 2 gündür foruma bakamadım bile uyumadım adam akıllı sırf bu olay yüzünden 22 reseller müşterisi gitti canı sağolsun o sorun değil baştan beri bilirsiniz bu işte host ver resellerdan gelcek paraya önem vermem ama işimi iyi yaparım.

şimdi önce kb ' den başlıyım.

Dc ne demek diye sordugumda dc nin ne oldugunu pekala biliyorum. Ama unutmaki savis ile netinternet gibi düşün eğer bilgin varsa netinternette dc dir.sonra yazdıklarında bana destek verdiğin ve işi bildiğin için teşekkür ederim ben yokken vermek istediğim cevapları vermişsin bu iş çocuk oyuncağı değil yine işimi saglam yaparım herkesin yedekleri bende mevcut gidene veririm yedekleri yok 2 günde şu kadar hit kayboldu yok bu kayboldu yok şu kayboldu , tamam haklısınız ama ....

sonra keremcim sende ben yokken vermek istediğim mesajları vermişsin sanada teşekkür ederim .

fan nickli müşterime gelince ,

sunucudaki kernel panic hatasını hepimiz biliyoruz. Ve sistem de anlamadıgımız bir hata yüzünden sunucu çok iyi olmasına ragmen loadlarda ara ara yükseldiğini hatta bazen de loadların akşam yogunluk saatlerinde 1 oldugunu da biliyoruz. bu sebepten bulamadıgımız bir hata olarak gördük ve sunucuda centos işletim sistemini sisteme format atarak tekrar kuramayı öngördük.
Biliyorum hit kaybettiniz adsense gelirlerinizden veya diğer sponsorlarınızdan bir miktar gelir kaybettiniz.Ama unutmaki benimde sitelerim var heryerden gelirim var diye düşün ki benim satış yaptıgım aktifreseller , aktifbilisim , aktifnetworks , aktiftasarim ve fsmservers tüm sitelerim bir hata sayfası bile olmadan sayfa görüntülenemiyor ile karşılastı. Bu dediğim bir bahanemidir ? tabiki hayır ama insanoglu işte.... Ben o makineye durduk yere niye format attırayım ? Ne zmndır bu işi profesyonel bir şekilde yapıyorum ve o kadar salakta değilim

İstiyorsunuzki "tamam haklısın dr ama çabuk yapın şu işi " , sunucuya istersen yedekleri almadan direk format attırabilirdim işim o zmn bir gün sürerdi ama sonra derdin " geç olsun güç olmasın yedekler gitti şimdi napacaz o oldu bu oldu çorba kaynamadı " diye..

Sunucudan yedeklerin alınması tam 12 saat sürdü. format atıldı ve centos kuruldu şu anda da Ni-Osman yedeklerimle ugrasıyor. Niye ? aslında adamın işi değil. Çok yaygara yapıldıgı için ve benim arkadaşım oldugu için magdur olmamam , kesintinin fazla aksamaması için. Çünkü ben bin küsür müşteriyle ugrasıyor hepsine tek tek anlatıyorum durumu. Yapacağım bir hata belki yedeklerinizin kaybolmasına da neden olabilirdi.

Neyse çalışmalar halen devam ediyor. İsteyen gider isteyen kalır

şurda iki tane konum var (hosting şikayetleri) o ikisinide ben açtım

resellerlar çok boguyor insanı şuanki durum gibi. geçen hosting bölümünde görmüşsündür birine devredeyim dedim o kadar müşteriyi , neyse biriyle anlaştık falan , müşterilerim ne dese beğenirsin ;" sen bizi bırakırsan bizde devrettiğin adamdan hizmet almayız " dediler. Yüzlercesi böyle derken benim devredeceğim kişi magdur olacaktı çünkü sunucu alacaktı belki iki belki üç tane , sonra bir bakcaktı müşteri yok aldıgı sunucu boşa gidecekti..

Neyse ben işimi güzel yaptıgıma inanıyorum. Buna inananlarda oldukça devam edeceğim...

Herkese iyi günler..

Ali Yılmaz ( Nam-I Diğer Dr.Wave )