ilkay adlı üyeden alıntı:
Uyardığın için sağol abisi , kardeş dediğine göre muhtemelen benden büyüksün? Bana isnat ettiğin sözlerini, olabilecekleri görmeye çalıştığım için "ifade özgürlüğüne" vurulmuş bir darbe olarak algılıyorum Türkler ve İslam medeniyetleri konusunda emin ol bilgim en az senin kadar yada bilemiyorum ama senden fazlaca bilgim olabilir, o sebeple Türklerin barbar olmadığını ve olamayacağını bildiğimi belirtmek ister ve salı günleri saat 19:00 - 21:00 arası TGRT fm de salı tarih sohbetleri programını dinlemeye davet ederim...

Bu arada Radmin'e katılıyorum yapabileceğimizin en iyisi olan boykot kararını destekliyorum...
"Kardeş Deiğine Göre Muhtemelen Benden Büyüksün": Kardeş kelimesi yaş ifade etmiyor ilkay bey ( ? )(istersen böyle hitap edeyim) bundan dolayı yaşını bilmediğim her kişiye kardeş diye hitap ediyorum, rahatsız oluyorsan isminle hitap edebilirm. Yaşının benden büyük ya da küçük olması senin tabirinle "sana bir şey isnat etmeme" engel değil. (Eğer, yine senin tabirinle "ifade özgürlüğü" varsa)

Bana isnat ettiğin sözlerini, olabilecekleri görmeye çalıştığım için "ifade özgürlüğüne" vurulmuş bir darbe olarak algılıyorum : Eğer yazdıklarının ifade özgürlüğü ile örtüşen bir yanı varsa (yoksa da öyle) ve de ifade özgürlüğünü savunuyorsan, bu sözcük grubu benim "ifade özgürlüğüne" vurulmuş bir darbedir.

"Türkler ve İslam medeniyetleri konusunda emin ol bilgim en az senin kadar yada bilemiyorum ama senden fazlaca bilgim olabilir" : O kadar emin olma derim, ayrıca ben söylediklerimin sonuna "islam medeniyeti.... hakkındaki bilgilerime dayanarak yazmadım sanırım. Bundan dolayın "Benimbabam senin babanı döver" benzeri muhabbetlere girmek istemiyorum.

....o sebeple Türklerin barbar olmadığını ve olamayacağını bildiğimi belirtmek ister ...: Ben yukarıdaki cevabı yazarken dikkat edersen senin bilmediğini belirten bir ibare koymamışım. Sadece bunu yanlış anlaşılabileceğini belirtmişim, ayrıca böyle bir şeyi yazamzsın diye bir ibare de yok (senin ifade özgürlüünü ksıtlayan ). Haaa, yazdıklarını karşı çıkabilirim, katılmayabilirim, reddedebilirim.. o da benim ifade özgürlüğüm.

salı günleri saat 19:00 - 21:00 arası TGRT fm de salı tarih sohbetleri programını dinlemeye davet ederim... : ??????

ÖZET::
Yukarıda yazdıklarımdan ve diğer yazılanlardan çıkarılabilecek önemli bir sonuç varsa, o da benim düşünceme göre bi rsorunun cevabıdır: Neden r10 bir tartışma(!) platformuna dönüyor.

Aslında bu durum diğer Türk forumlarında da farklı değil. İşin ilginç yanı daha önce hiç bir İngilizce içerikli site bu ve benzeri tartışmalara rastlamıyorum. O nedenle Türklerin barbar mı değil mi sorusuna cevap aramaktansa, bu ve benzeri sorunları nasıl düzelteceğimiz ve de daha güçlü bir Türkiye'yi nasıl oluşturacağımız sorularına cevap aramalıyız diye düşünüyorum.

Tekrar söylüyorum, Türklerin Barbar olduklarına asla katılmıyorum, itiraz edersiniz, katılırsınız.. o da sizin ifade özgürlüğünüz, benim kimsenin ifade özgürlüğüne lafım yok.

Lütfen bu benzeri konularda tartışmaya sebebiyet vermeyelim, unutmayın burası telefon kulubesi değil, forum. Yani kimsenin ses tonunu karşısındaki bilmiyor.

Farkında olmadan kalp kırdıysam ya da sizşeri gereksiz yere meşgul ettiysem affola
(Yazdıklarım ifadelerimden ibarettir, lütfen münazaraya yormayın)