Cihan yazmış bişiler bunun dışında bir diğer bombada benden..

Bilenler vardır biz sistem mühendisliği eğitimleri veren bi firmayız. Neyse sabah geldim internet bağlantısı yok. modemi resetledim. Bi baktım internet geldi. Ama 5 dakika sonra gitti. Modem'den bakiyorum hersey normal. IP almış, subnet güzel ama dikkatimi çeken şeyin GATEWAY'de saçma sapan yazan şeyler olduğu...

Telefon ediyorum ADSL Supporta;

-Merhaba;
- Internet bağlantımız bağlandıktan 5 dakika sonra gidiyor. Sorun ne olabilir?
- Virüs girmiştir beyefendi makinelere. Tek bi makineye direk bağlayıp denermisiniz? (Ki ben bu ilk yaptığım şey)
- Bunu yaptım. Ancak sorun halen devam etmek.
- Yalnız gözlemlediğim bişi var Modem'den baktığımda gatewayimde xxx gibi bişi yaziyor. Gateway nasıl olurda bir isim alabilir?
- (Adam sinirlenerek) Orayla alakası yok. Tek bi makine takın açın. Yapmıyorsunuz yaptım diyorsunuz.
- (Bende direk çirkef) Saçma salak konuşup durmayın. Yaptık diyorsak yaptık d iyoruz diyorum.

Tabi sesler yükselince şirket sahibimiz aynı zamanda hocamız -ki telekomun adsl bölümünde tanıdığı mühendisler var- telefonu aliyor.

-Bakın ADSLde yapmış olduğunuz xxxx değişikliği şu şu sebeplerden ötürü bu problemi yaratıyor. Bu yüzden bunu yyyy olarak değiştirirseniz düzeleceğini düşünüyorum diyor.

Support;
-Siz bana işimi öğreteceksiniz diyor. Ve arıza kaydınızı aldım gün içinde yaparlar ve size bilgi verirler.

ve kapatiyor telefonu. 15 dakika sonra arayıp özür diledi bu adam..

Bi başka zamanda bağlantım var DNS'im yok. DNS bölümünde 0.0.0.0 yaziyor modemde. Otomatik olarak ayarlanmış. Aradım;

-Pardon modem'de dns bölümünde 0.0.0.0 yaziyor. bi kaç kez resetlememe rağmen değişiklik olmuyor.
-Otomatik almasını seçin.
-Zaten otomatikte beyefendi.
-Tamam o zaman. Şimdi Internet Explorer'i açın. Adres çubuğuna www.ttnet.net.tr yazın. Ne açıldı?
-Hiç bişi çünkü DNS resolve edemiyor.
-Çok enteresan.
-Hayır diil. Rica etsem bana DNS söylermisiniz 2 tane manual olarak gireyim dedim.
-Kusura bakmayın. DNS veremiyoruz. Otomatik olarak almalısınız.
-ee tamamda otomatik alamiyor dns napacaz?
-bekliceksiniz otomatik alana kadar.
-peki sadece vermeniz gereken 4 tane rakam neden benim internete girmemi engelliyorsunuz.
-ha su rakamlar.
-hangi?
-195.175...
-evet. onlar.
-en baştan desenize..
-ee, dedim zaten.
-tmm.
-neyse teşekkür ederim iyi günler...

yaa işte böyle... Simdi anlayanlar çıkıyor. Pek dalga geçemiyoruz