GoodSave, CPU merkezi işlemci birimi, Ram da random acc memo.Bunları zaten biliyosundur.Büyük hosting şirketleri şöyle bir numara yapıyor.Sana 500 Gb alan 50 Tb trafik veriyo.Sen de vay süpermiş diyosun.Kullan kullan bitmez.Sonra sitende anlık 200 kişi online olunca sana bir uyarı geliyor.Hosting şirketi senin site büyük birader, gel sana VPS ya da dedicated satalım diyo.Sen de diyosun ki "Ya biraber ben Türk'üm, sen beni mi kazıklıyosun.Daha 500mb alan harcamışlığım yok.Trafik desen daha 5 gb'da.Pezmezinizi akıtırım ha" diyosun.Onlar da "Aaa, sen bizim sözleşmemizi okumadın mı yoksa, en altta 8'lik puntoyla yazılmış CPU yazısına bakmadın mı?Çok ayıp" diyolar.Ve iş işten geçiyo.Genelde hesabın donduruluyo.
%1 Cpu kabataslak şudur.Bir bilgisayarda 100 müşteri varsa her birine cpu'nun paylaştırılması.Yani sen işlemciyi %1 kasabilirsin.%2 kasamazsın, başkasının hakkından yemiş olursun diyolar.Tamam böyle bakınca demokratik de o zaman bana 1 TB trafik verme arkadaş.Genellikle anlık 200 kişiye tekabül ediyo bu %1, tabiki bilgisayar özelliklerine göre durum değişebilir.
Hepsi bir yana bana senin alanın 200 mb'dı.300 mb kullanmışsın, 70 milyon vereceksin diyen türk şirketi de oldu.Büyük bir şirket.Hiç belirtmedikleri halde aniden haberim olan bu uygulamayla yollarımızı ayırdık.Yani hostingin en hesaplısı, yine (ve ne yazık ki) yabancılarda.