Arkadaşlar öneriler için teşekkürler.
Ben ev içinde kullanacağım zaten bağlantı 2mb geçemeyiz.
Ben sadece yandaki odalar için alıyorum.10-20metrelik bir yer yani.
2 adet masaüstü pc var.İkisinede alacağım ethernet almayı düşünüyorum.Daha mantıklı olmazmı ?
Merhaba tekrar,
Ben sadece USB ve PCI bağdaştırıcılar hakkında bilgi vermek istemiştim, hangisini alacağınıza karar vermek size düşer tabi.
Alıntı
usb için dediğiniz adaptörün mantığı uzak yerdeyse mesela demişsiniz 2 kat .
Yani usb adaptörü bağlantıyı çekiyor,bilgisayara taktığımız usb wireless ise o adaptörden çekiyor değil mi?
En fazla 10-20metrelik bir ortam için ethernet yeterli olmaz

Fiyat sorun değil.Sorun yaşamayım yeterli.
Yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler +reğ
Çkeme ve hız konusunda USB ve PCI modeller için genel bir karşılaştırma yapmak doğru olmaz, marka ve modele göre değişiklik gösterir. USB ve PCI bağtaştırıcılar arasındaki farkı antenli ve antensiz telefonlar arasındaki farka benzetebilrizi; antensiz telefonlar ilk çıktığında antenli telefonlara nazaran iyi çekmiyor oldukları şeklinde bir dedikodu vardı ortalıkta. Antenin kablosuz networklerde önemli bir etken olmadığını söylemiyorum, ama WLAN kartlarıyla entegre gelen antenler genelde üst sınıf bir anten olmaz ve bu da USB mi daha iyi çeker PCI'mı, PCI her zaman için USB'den daha hızlı çeker gibi dedikoduları yalanlar. Zaten sizin durumunuz için üst sınıf bir antene de ihtiyaç yoktur. USB mi PC'mı olmak konusunda tereddütleriniz varsa USB'yi sadece şu durumlardan biri veya birkaçı size uyuyorsa tercih edin.
- Yeterli PCI yuvam yok ya da yeni bir PCI kart alınca kalmayacak.
- İstediğim zaman bağtaştırıcıyı çıkarıp başka bilgisayada (dizüstü ya da masaüstü) kullanabilmek, ya da ben yokken USB bağdaştırıcıyı çıkararak bilgisayarımdan internet erişimini engellemek istiyorum (USB bağtaştırıcıların boyutları çoğunlukla USB belleklerle aynıdır)
- 15-20 USD benim için çok önemli değil.
Bu maddelere uyan bir durumunuz yoksa USB almanızın pek bir anlamı yok, PCI almanız yerinde olur. İnternet için kullanacaksanız herhangi bir durumdan tedirgin olmanıza gerek yok, marka olarak US Robotics, Airties, Zyxel gibi markaların modelleri genellikle sıradan modellere göre daha kalitedir ancak dediğim gibi internet için üst sınıf bir model olması pek bir şeyi değiştirmez.