Aylardır basında ve görsel medeyada reklamı yapılan o meşhur filmi dün tarihiyle görmek kısmet oldu, lakin pek de beklediğim gibi bulamadığımı belirtmeliyim, Film sizinde bildiğiniz gibi 4 tane gözü pek ve bir o kadarda kahraman Türk elamanlarını canlandıran kişiler bariz bir şekilde (tiraj kaygısıyla olsa gerek) rol yapma yeteneğinden yoksundular, Polat'ın kasıntı duruşu, Memati'nin olaylara tamamen fransız bön bön bakışıyla filmin kahramlarını izlemek açısından can sıkıcıydı... Film deki yabancı oyuncuların yeteneklerinden olsa gerek rollerinin hakkını yeterince verdiklerini söyleyebilirim, özellikle şeyh kerkükinin rolü Cennetin Krallığındaki Selahattin Eyyubi rolünde sonra bir da üstüne oturmuştu diyebilirim. Türkmen kıznı canlandıran kadın oyuncu gösterdiği performasıyla yakın zamanda çok sık karşımıza çıkacak gibi geldi...

Konusu itibariyle bir Türk izleyicisine çok fazla haz vereceği kesin, lakin uluslarası camiada bayağı başımızı ağrtıcağıda bir o kadar su götürmez görünüyor. Filmin verdiği mesajlar son derece yerinde ve bir o kadar da haklı mesajlar olarak göze çarpıyor, özellikle de Sam rolündeki amerikalı ajan'ın söylediği Türkiye'yi küçük düşürücü sözler kulağa hiçde yabancı gelmiyor... Filmdeki mesajların dışında işlediği konu hakkında pekde birşey alamadım desem yeridir. Her haliyle ısmarla bir film olduğu aşikar. Bunların dışında filmde gözüme çarpan çekim hatalarıysa Türk sineması açısından daha uzun zaman önlenemez gibi geliyor. Hangisinden başlasam bilmiyorum ama İzmir yapımı leyland marka mavi bmc lerden mi, yoksa plakası söküldüğü için tampondaki boyasından bariz şekilde belli olan Irak plakası takılan Isuzu kamyondan mı, yada Ford minübüsüdeki sallanan % 100 bize ait olan nazar boncuğundan mı bilemiyorum... Bunların dışında 4 kahramanımızın Trendeki piyanoya bomba koymak için dördünün birden köprünün üstünden seyir halindeki trene atlayışlarıda komedinin cabasıydı. Anladığım kadarıyla Polat bombayı koyarken mameati bantlayıp, diğeri seyir halindeyken sağı solu kesiyor bir diğeride oldu abi diyordu... Aslında bu filme ilgili yazabileceğim bir çuval daha mevzu var fakat çıkmam gerekiyor benim görüp de yazabildiklerim bunlar, buyrun yorum sizin... Notum mu derseniz 5 üzerinden 2 olur... Kısacası Filmdeki verilen mesajlar dışında ben bişey bulamadım, bulan varsa söylesin burda. Kalın sağlıcakla...