10 Mbit hattın içeriği nedir? Havuz bir bağlantımıdır? Yoksa tek bir sunucuya tahsis edilen özel bağlantı mıdır? Bundan kesinlikle emin olmalısınız. Vaadler gerçekten kolay.Gerçekten kullanmadığınız sürece anlayamazsınız. Fiyat aldığınız yeri bilmiyorum ama havuz bağlantı olduğunu düşünüyorum. Çünkü çok aşırı ucuz Ben şu anda p4 3.0 2 gb ram 160 sabit disk cPanel bir sunucuya bağımsız(ortak olmayan) 2 mbitlik hat ile 548 YTL ödüyorum{Sunucu hızı için imzamdaki siteye bakabilirsiniz}. Kalite olarak süper. Ama Ortak bağlantı ile de bir müddet idare edebilirsiniz diye düşünüyorum(Site durumunuz önemli tabikide).

Türkiyede sunucu fiyatı alacaksanız yapmanız gereken ilk şey veri merkezinin kaç mbitlik hat kullandığını öğrenmek ardından Türk Telekom metro ethernet fiyatlarına bakmak ardından ve o kişinin 1 mbiti ne kadara mal ettiğini bulmak. Peşinden size vaad ettiği hattı kaça mal ediyor onu bulun sonra o makineye 30 YTL elektrik faturası ekleyin(bir sunucu aylık yaklaşık 30 YTL değerinde elektrik harcar) ve satıcının verdiği para ile karşılaştırın eğer verdiği rakam bu çıkanın üzerinde değilse kesinlikle ciddi bakmanızı önermem.Çünkü her an satıcınızın kaçma ihtimali vardır. Ticarette kimse zarar etmek istemez. Eden kişinin de batması kaçınılmazdır. Birbirine çok yakınsa(üzerindeyse) olumlu bakmanızı tavsiye ederim. Ama derseniz ucuz olsun bizim olsun o vakit de yurt dışına bakmalısınız. Amerikadan ya da Almanyadan 1 Gbitlik hat düşünebilirsiniz.

*Her konuda destek almak istiyorsanız size tavsiyem hizmet aldığınız yer (şahıs ya da firma hiç fark etmez) ile sözleşme imzalamanızdır.

*Mümkünse veri merkezini gezip görün. Bu her zaman için avantajdır. Kapalı kapılar her zaman insanları rahatsız eder.

*Panel Kullanmayacaksınız sanırım. Eğer linux sunucuyu panelsiz yönetecek bilginiz varsa panelsiz kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim. İşletim sistemi olarak da Eğer biliyorsanız FreeBSD bilmiyorsanız centOS kurmanızı öneririm. centOS en rahat yardım alabileceğiniz ve öğrenilmesi(istenildikten sonra) en basitlerden birisidir.