Kesinlikle yanlış anlamaya mahal vermediniz öncelikle onu demek istiyorum. Yazımda da söyledim sizi yanlış anladığım için sadece teklanı birebir görmemenizden dolayı biraz bilgilendirmek istedim.
Kablo olaylarında kilitli kapının ardına geçtiğinizi düşünürsek ortalık da sunucu yok. Raflar duvarların önlerinde[kasaların kabloları da duvar ile raf arasında doğal olarak.BU şekilde sunucuların hepsi kenarlarda kalıyor bu da kablolara erişimi güçleştiriyor. Kilitli kabinet olarak sadece siberalemin kabineti var. Kabinetler noktasında kesinlikle sizinle aynı fikirde olduğumu belirtmekle beraber Teklandaki sunucuların yanına geçen birisinin en fazla 3 bilemediniz 4 sunucuya zarar verebileceğini düşünüyorum. Çünkü ana hatta müdahale etmeniz söz konusu değil. Yanınızda iki görevli olduğunu düşünürsek siz kasıt olarak zarar vermeye yeltendiğinizde size onlarn doğal olarak bir müdahaleleri olacaktır. Bu esnada şahsi düşüncem en fazla 3 ya da 4 sunucuya zarar verebileceğinizi düşünüyorum. Bu zarar az mıdır? Tabikide değildir. O makinelerin 4 ayrı kişiye ait olduğunuzu düşünürsek 4 kişinin büyük bir risk yapayacağı ve verilerini kaybetme ihtimallerinin olması muhtemeldir. Bu nedenden dolayı hiç zarar olmaması adına kabinetlerin şart olduğuna bende inanıyorum ama öyle art niyetli kişilerin çok büyük zararlar verebileceğine inanmıyorum.. Ayrıca ortada takılacak bir kablo da göremediğimi de eklemek istiyorum. Hepsi çok güzel bir şekilde toplanmış(ve bağlanmış) kablolardı. Hiç bir kablonun uzunluk payı yoktu gördüğüm kadarıyla hepsi tam olarak ayarlanmıştı. bu da sarkma ve takılmaya meyil verme olanağını ortalıktan kaldırıyordu. Ana Hatların da tavandan dağıtılması en önemli unsur sanırım...
Saygılarımla