Merhabalar,
Sabancı Telekom'da br kaç sunucum var. ( Co - Location ) Bugüne kadar sunucuyla ilgili hiç bir ayar yaptırmadığım gibi muhtemelen istesem de yapmazlar. Adı üstünde zaten co-location servisi. Ancak ping alamadığımız zaman sunucuya restart atarlar veya monitör bağlattırıp neden açılmadığını söylerler. Mantıklı olan da budur kanımca.
Diğer dandik dclerde randevu alamadan giremezsin sözüne değinmek istiyorum.
Teklan'ın sadece fotoğraflarını ve videosunu gördüm. Herhangi bir şekilde bakım için Teklan'a girsem ve içimde kötü niyet olsa çaktırmadan üç beş sunucuya reset atabilirim yanlışlıkla kablosunu çıkartabilirim herhalde.
Sabancı Telekom'da gördüğüm kadarıyla bütün sunucular kilitli kabinler içerisinde ve helpdesk odasının haricisinde herhangi bir kişiye kesinlikle verilmez. Randevu almadan da kesinlikle girilmez. Ama şu saate işinizi bitirin de kesinlikle denilmez.
Girmeden önce öyle bir güvenlikten geçersiniz ki muhtemelen gümrükte böyle bir güvenlik unsuru olamaz. ( Sabancı suikastınin bununla ilgisi var tabi )
Hakan Nebioğlu'nu gayri ihtiyari bir şekilde tanırım. Senelerin 96 olduğu Anet'in ilk irc yıllarından. ( Webamca nickli ) Servis sağlayıcılığı konusunda oldukça tecrübesi vardır ve bilgisine kesinlikle güvenirim.
Konuya kesinlikle teklan'a çamur atma veya sevmeme olarak algılamamanızı rica ediyorum. Fakat diğer data centerleri görmeden, bilmeden dandik diye yorum yapmak tabiri caizse abesle iştigaldir.
Sabancı Telekom'un elimde fotoğrafları malesef yok. Lakin bir daha ki gidişim de fotoğraf çekebilirsem bir şekilde aktarmaya çalışırım.
Türkiye üzerinde bulunan bir çok data centeri gözlerimle görmüş bulunmaktayım. ( Sabancı, Grid, Borusan, Satko, Natro, Dgn, Doruk aklımda gelmeyen bir kaç tane daha ) Kişisel bilgilerime dayanarak data centerlar hakkında isteyene bilgi verebilirim. ( imho )
Konuyu değiştirmiş gibi olduğumdam dolayı özür dilerim.
Sevgiler..
peki sabancı telekomun fiyatları hakkında bilgi verebilirmisiniz?
toplam hatları ne kadar? kaç sunucu barındırıyorlar vs.