arkadaşım bazı noktalarda haklı olabilirsin ama sakın bunu saate vurma. ben şirketlere yapıyorum zaten siteleri. çok nadir kendime site yapar adsense koyarım nadirdir yani. şimdi olay şu , senin 10 günde yapamayacağın tasarımı veya kodlamayı ben 3 saatte yapıp teslim ediyorsam sen bana gelip iki yazı koydun 3 saatte çıkarttın siteyi böyle webmaster mi olur dersen ayıp olur. ben onu yaymasını da bilirim ki çoğu zaman yayıyorum. şimdi mesela şantiye inşaat firmaları işçileri gün başı çalıştırır genelde onların çalışma sistemi odur. ben de onlara mesela 3 günde sıksam yapabileceim bir siteyi ağır ağır 15 günde yapınca diyorlar ki vay be adam 15 gün uğraştı süper site oldu. ama inan ki (tecrübeyle sabit) 3 günde aynı siteyi hatta daha güzelini yapsaydım, adama bak 3 günde site yaptı bize şu kadar paraya satıyor, kazıklanıyoruz diye feryad edeceklerdi işte biz buna ticaret mantığı diyoruz. yani her zaman süreye bakma özellikle beceri konularında, sen 10 günde kodlarsın siteyi ben 10 dk da yani adamın ne zamanda değil ne yaptığına bakmak lazım ve ortaya çıkan işe göre yorum yapmak lazım. ee bu da malesef ülkemizdeki şirket sahiplerinde pek yerleşmemiş. haftalarca aylarca site yapıp bişeyler ekleyince çok uğraşıldığını sanıyorlar. halbuki hepsi pazarlama politikası, ha dediğin arkadaşlar belki bu politikayı iyi yapamıyorlardır, hemen yapıp bitti al abi dediklerinde sen de yuh o kadar çabuk site mi olur diyebiliyorsundur