bazılarınız olayı yanlış anlamış sanırım veya ben yanlış anladım
anladığım şu webmaster birliği siz şunu yapın bunu yapın demeyecek mahkemelik durumlarda yol gösterebilecek bu işle ilgili bilgili avukat bulunabilecek yani muyap vs. sitenizi haksız yere kaparsa açtırması hızlı olacak içerik çalındığı zaman telifli içerikse mahkeme yoluyla hak arayabileceksiniz. Sitelerinize saldırı yapıldığında kaynağını biliyorsanız hakkınızı konuşarak değil adalet yolu ile ararsınız. lisansladığınız bir scripti satıyorsanız dağıldığı zaman mahkeme yoluyla işlem yapabileceksiniz vsvs. birlikten kasıt hadi şu sponsoru kullanmayalım bunu kullanalım hepberaber değil. bu oluşuma bağlı olan webmasterlar biryerden mağdur olduklarında temsilci gider bunlarla konuşur enazından haklı olunan durumda diğer kişilerden bu grubun hakları alınır vs.

benim anladığım bu tarz şeyler yani webmasterların birbirine paylaşım yapması veya ortak haraket etmesi değil konu. geliri tabiki üyelerden bir şekilde sağlanacak rant konusu çok abartılmadan olacaksa tabiki olsun en kaliteli işi çıkaran yere gider herkes, bu alandada hak savunacak yerlerin artması herkesin bilgilenmesi için çok iyi olacaktır.