pardon ya, bana forumun mantığını açıklayacak biri(leri) varmı? 20-30 işinde uzman kişi derken, ücretli elemandanmı bahsediyorsunuz?
ben forumları; mevcut bilginin paylaşıldığı yada merak edilenlerin sorulup konunun ehli kişilerin cevapladığı ve herhangi bir konuda açık oturum şeklinde yorumların yazıldığı yer olarak biliyorum. ama bizler bu şekilde kullanmıyoruz. rezillikten başka birşey değil. bir konu açıyorum herhangi bir foruma, benim mesajımdan sonra 2-3 mesaj konuyla ilgili sonrası değişip gidiyor. bu ne saçmalıktır ya? en basit örnek, gecenlerde bir konu açtım, "arkadaşlar bir domain satın aldım, ben bu domaini satıyor olsan ne kadar eder sizce? (amacım sadece domaini pahalıyamı aldım yoksa normal fiyatamı aldım, bunu öğrenmekti." benim ülkemin güzel insanlarından birisi çıkmış demişki "25 ytl veririm, daha yüksek meblağlar bekleme" .. bu ne demektir şimdi? benim bir beklentim yok sadece birşey sormak istedim genele, ama sağolsun bu gibi arkadaşlar çıkıp konunun içine ediyorlar...
basit bir örnek daha, yazılım dehası ejder arkadaşımızın RoketDownload scriptini paylaştığı konu.. girin bakın Ücretsiz Programlar bölümünde. o kadar saçma mesajlar varkiii o kadar rezalet varki. konudaki sayfa sayısı 30-35 i bulmuş. ben en baştan okumaya başladım scriptteki türkçe karakter sonununun çözümünü bulurum diye. size yemin ediyorum 30 sayfadaki mesajları tek tek okudum ama scriptin karakter sorununu gideremedim.. o kadar saçma mesajlarla dolmuşki konu. en sonunda scripti silip attım hostumdan.
hal böyle oluncada, forumlara ÇÖP deniyor... aslında ÇÖP olan Forum değil.. Forumun mantığını bilmeyen! Kullanıcılardır ÇÖP!!!