Selamlar. Şimdi amacım şu;
img.dmry.net olarak bir subdomain yarattım. Bunu yurt dışından kiralayacağım bir sunucuya yönlendirmek istiyorum. Ve böylece tüm resim v.b. gibi dokümanları o sunucu barındırarak img.dmry.net subdomain ile çağırayacağım.
İlk denememde izlediğim yol;
1- Plesk ile subdomain yarattım ve DNS ayarlarından bu subdomaine ait IP adresini, yurt dışından satın aldığım sunucunun IP adresi ile değiştirdim. Neticesinden gayet güzel bir şekilde yönlendirme gerçekleşti.
2- Edindiğim bilgilere göre yurt dışındaki sunucu içinde img.dmry.net adresinin tanımlanması gerekiyormuş. Yetkililerle görüştüm fakat böyle birşey olamaz dediler. Neticesinde yönlendirme işi birşeye yaramadı. Çünkü IP adresine yönlenme gerçekleşmesine karşın, oradaki hesabıma ait http klasörüne erişemiyorum img.dmry.net subdomain i ile.
Bu arada yurt dışında kiraladığım sunucuyu farklı bir domain adı altında kiraladım.
Sonuç olarak bu işi doğru bir şekilde nasıl gerçekleştirebilirim? Yurt dışındaki sunucu dot5hostingdendi fakat panelleri iğrenç. Farklı problemlerde yaşayınca geri ödeme talebinde bulundum ve iptal ettirdim paketi. Yurt içindeki sunucumda Plesk kurulu ve tüm ayarları yapabiliyorum.
İstediğim olayı problemsiz gerçekleştirebilmem için kesin olarak yapmam gereken adımlar nelerdir? Ve yurt dışından sunucu kiralarken, orada hangi özellikleri aramam gerekiyor?
Teşekkürler