Herkese öncelikle selam saygılar. Aranıza yeni katılmakla beraber ilk konumu bu kategoride açmayı uygun gördüm ve başlığımın altına ilk mesajımı yazıyorum. Üye olmadan önce r10 ailesinin paylaştığı bilgileri büyük bir keyifle okudum takip ettim ve emeği geçen herkese şimdiden teşekkür ediyorum . Bana davetiye gönderen arkadaşım BlackPhoenix e de teşekkürlerimi borç bilirim . Umarım geçen zaman süresince bende insanlara faydalı olabilecek bilgileri bu board aracılığı ile paylaşabilirim. Ben "webmaster" lık olayına henüz yeni girdim çok yeniyim bazı ideallerim ve hayallerim var. Burada paylaşılan bilgiler doğrultusunda inşallah gerçekleştirecegim.
Konuyu acıp mesajıda yazmışken sormak istediğim bir konuyu dile getireyim. Forumda radmin in tüm yapışkan başlıklarını okumaya ve altına atılan diğer mesajları da okumaya özen gösterdim . radmin teşekkürler ayrıca . bir başlık altında sanırım google optimizasyon ile ilgili bir başlıktı . The Hawk adlı bir arkadaşın yazdığı kitabı da okudum . tabiki Legal şekilde birşeyler yapmak taraftarıyım . Yazıcak çok şey var kimsenin gözlerini kafasını yormak istemiyorum.
The Hawk yazdığı kitap (makale) da (seo için);
"Sayfa uzantılarınız statik olsun yani .html veya .htm gibi. Bu şekilde arama motorları sitenizi daha iyi indexler. Php ve asp ile programlanmış sitelerinizi Birkaç kod değiştirerek statik hale getirebilirsiniz."
[The Hawk den alıntıdır.]
böyle bir konuya değinmiş. Ben daha html java php kodlarının içine yeni girmiş durumdayım . Bu konular ile çok uğraşmamış olsamda çabuk adapte olabiliyiyorum. Web sitemde sayfada kendime ait bir counter çalıştırabilmek için basit tekil sayan bir php counter code u ekledim. Sırf bu php code çalışabilmesi için sitemin index ini .php olarak değiştirdim . Şimdi bu statik olması konusunu bana açıklayabilirseniz çok sevinirim teşekkürler .
Google .htm .html kısaca seo lu sayfaları çok çabuk indexler vede seviyor