Oturan Boğa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
çalıntı beatler ile rapper olunamaz freestyler yapıyor güya evde yazıyor orada sölüyor radyoda buna freestyler yap diyorlar radyo ile ilgili tanıtım için bu ana avrat gelmişini geçmişini başlıyor bu mudur rap

rapçiler birer edebiyatçıdır (hepsi değil) örneğin sagopa fars dili edebiyatı bitirmiş fars dili edebiyatı okumak kolay değildir yaptığı şarkılarda da anlam olacak işte o rapçidir yoksa hey dj çal parçayı döleyeyim bi şeler billet yo yo desin olmaz söle ege çubukçudan öteye gidemezler bi süre sonra tarkan ismail yk dinlemeye başlarlar...
Ben repçi değilim.Ancak 5 yıl profesyonel anlamda müzikle uğraştım.Tarzımı boşver.Yani müzikle iç içeyim.Her tarzı mutlaka akademik olarak incelemeye çalışırım.

Gözlemlediğim şu Ceza underground kitleler tarafından sevilmiyor.Sebebide biraz piskolojik.Birazda etnik:Cezanın popüler olması.El üstünde tutulması ve yaptığı bazı popülerist işler (burtcu güneş düeti vs).

Ama tüm bunlar rapçi olmanın vede kompleks yapmanın ürünleri.Sonuçta ceza iyi bir ragacı.BEN SENİn kimi savnduğunu bile anlamadım.Eğer söz konusu beat çalmaksa sagopa bunların en başında gelir.Tr yi bırak dünyada Hep beatlar birbirinden alıntılarla oluşur.Yani bu noktayı geçelim.

Bence tartışılması gereken 2 nokta var .Bugün türkiyede rap müziğe başlayan insanlara bir bakın 15 yaşında çocuk eline mikrofon alıp tam bir özenti şekilde kim oldugunu bılmedıgı bır adama bile diss atıyorum diyerek onu kaydedip basit bir auto mixerde mp3 yapıp ben repçiyim die ego tatmin edebiliyor.Bugün rap partileri esrar ve kokain mezarlığı olmuş durumda.

Ve dediğin gibi ismail yk ları hiç saymıyorum bile zaten.

Ceza Müzikmi yapıyor cnm oda kimmiş deme hakkına sahip değilsiniz özetle,adam popüler olabilir yaptığı işleri beğenmıyor olabilirsiniz.ancak yukarıdada belirttim.Mesela rapstar klibine her rapçi şöyle demişti ''ADAMA BAK AMERİKALILARA ÖZENMİŞ KIZLAR FALAN kendini kral görüyor'' Oysa ben o adamın Ben bu değilim demek için öyle bir klip yaptığını ilk izlediğimde anlamıştım.Asansör düşüyor ve madalyayı falan fırlatıp kendi olması gerekriği yere dönüyor.Ama bunu anlayan yok.Yani tr de rap kitlesi müzikten anlamıyor.Ben rapci değilim ancak ara sıra sagopa mode xl bazen ceza bazen cash flow dinlerim.En azından FANATİK değilim yada kompleksli..Konuyu zaten nasıl ege çucukcuya ismail yk ya getirdin Bunun konumuzla ne alakası var Onu anlamadım..

Neyse tartışmayacağım ama Yorumlarım objektif bunu belirteyim.