herkes kendinden bahsetmiş bende yazıyım

benim için webmaster = frontpage || dreamweaver kullanmayı az çok bilen, html ve css'den anlamayan, php || asp hazır scriptleri editliyip kullanmaya calısan insanlar

ben ise kendimi webmaster olarak değil web builder olarak görüyorum, ileri derece (x)html ve css biliyorum, yine iyi düzeyde php biliyorum, makinemde editör bazında topstyle (elle yazıyosunuz yine, css ve xhtml icin) ve editplus (php için) hariç başka bir editör yok.

grafikerliğe gelince iyi olmadığımı düşünüyorum ama "iyiyim" diyen birçok kişiden çok daha iyi oldugumu biliyorum

yanlıs anlasılmasın ama, ha uste mesajlardan birinde arkadasın biri CGI biliyomuş cgi bir değil bir ortamdır (en acık tarifi), common gateway interface, piyasada gorulen /cgi-bin/ içerisindeki .cgi uzantılı dosylara genelde Perl ile yazılmış betiklerdir.

sonuc olarak webmaster cok piyasada (özellikle bu forumlarda) ama webmaster'lık iş degil bi olayı yok bebek oyuncagı.herkes yapar hazır template kullanıp (veya frontpagede iki kutu yaaratıp icine yazı yazmayı) hazır scripti editleyip ftp den serverına atmayı orda burda link vermeyi.

ama zor olanıda söyledim ve asıl makbul olanı, kendini webmaster kılıfına sokanlar dedigim seylere yogunlassınlar biraz ve direk frontpage ve dreamweaver vs. wysiwyg editorlerını silsinler, direk editplus kursunlar, ortamı harika, renklendirme vb. yapıyor.

o zamanhala adam akıllı birşeyler yapabiliyosanız....., yapamıyosanız ben bi *** yapıyorum diye dolasmayın ortalıkta