balik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Anti depresan ilaçların bu tür yan etkileri vardır, ama zamanla bünye alışır ve yan etkiler azalır.
Ben de bir zamanlar panik atak tedavisi görmüştüm, bu tür rahatsızlıklarda pskiyatristlerin yapmaları gereken şey hastayı dinleyip rahatsızlığı meydana getiren sebepleri ortaya çıkarmak ve terapi ile sebeplerin etkisini azaltmaya çalışmak. Anladığım kadarı ile senin doktorun "salla başını al maaşını" tarzı bir doktor olduğundan sadece senin beynini uyuşturacak ilaçlar verip "kafayı takmanı" engellemeye çalışmak, yani ağrısı olan bir hastanın ağrısını yok etmek yerine o ağrıyı hissetmemesi için ağrı kesici vermek gibi bir şey. Terapi olmadan psikiyatrik bir rahatsızlığın tedavi edilmesi olanaksızdır. Ancak bu terapiyi kendi kendine de yapabilirsin, ben doktora gittiğimde panik atak hastalığının hiç bir zaman tam olarak iyileşmeyeceğini, tedavideki amacın hastanın günlük hayatını mümkün olduğunca aksatmadan devam ettirmesini sağlamaktır demişti (Panik atak hastalarının önemli bir bölümü evden dışarı hiç çıkmazlar, evde yalnız da kalamazlar, sinemaya vs gidemezler, tünellere giremezler, uçağa binemezler vs.) Ancak ben sürekli olarak hastalığın üzerine gittim, metroya binip yer altında saatlerce seyahat ettim (bilenler bilir taksim - levent hattı çok derin bir tüneldir) , sürekli kalabalık yerlerde bulundum ve sonunda yendim.
Eğer istersen sen de bu rahatsızlığını yenebilirsin, hiç bir şey hayattan daha değerli değildir...

evden dışarı çıkmayı çok severim. evde tek başıma kalınca bazen sanki duvarlar beni sıkıştırıyo gibi oluyo. o anda hemen kendimi dışarı atıp rahatlıyorum. sinemayı severim arada bir giderim. tünelleride severim uçağa binmedim. ama binebilirim korkmam yani. yükseklik korkum var biraz. balkondan bakarken fazla yaklaşmam bi yerlerden illaki tutunurum. bide gece uyumaya çalışırken aklıma hep karamsar şeyler gelir. mesela bi yakınımı kaza ile öldürdüğüm gelir aklıma çok tırsarım acayip acayip şeyler oluyo bende yaw. rahatsızlığımı yenmem mümkün değil şu anki halde.