MrManson adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benim,Türkiye'de uzun yıllardır tanıştığım Ermeni arkadaşlarım var ve ağızlarından tek bir Türk düşmanlığı dahi duymadım. Aynı şekilde,yurt dışında yaşayıp buraya yerleşen kişilerdede aynı şeyleri gözlemliyorum
Bu durumlar neden bazılarını rahatsız ediyor anlamıyorum O kadar şey yazmışım,müslüman hariç diye cevap vermişsin. Müslüman olunca bir insan dostunmu oluyor? Araplar ülkemizi halkımızı çok museviyorlar ? mükemmel bir uygarlık gerçekten(!).. Suriye ve Iran ile pkk yüzünden yıllarca tartışmıyoruz dimi? Kanlı saldırılar ( pkk dışındakiler) sözde Müslüman'lığı savunan terör örgütlerinden gelmiyor dimi ? Yoksa terörizm,Islamiyet altında kullanılmaya çalışınca hoşmu görüyorsun? Din'in sana bunumu emrediyor? ( eğer savunuyorsan o örgütleri )
Bunlar kötü örnekleri. Nasıl bu örnekler tüm Müslüman'ları zan altında bırakamazsa,aynı şekilde genel olarak 'düşman' tanımladıkların zan altında bırakılamaz.
Manson sende bir noktada haklısın. Genelleme yapamayız yani hepsi kötüdür veya hepsi iyidir diyemeyiz ama genel olarak dostumuz olmadıkları açık.

Ayrıca Osmanlı yıkılışında dost gibi görünen Ermeni, arapların geneli, kürtlerin ise bir kısmı biz büyük ihanet ettiler. Daha öncede Balkanlarda ihanete uğramıştık zaten. Ben dikkatli olmamız gerektiği kanısındayım...