Son birkaç aydır SEO optimizasyonu üzerine nerdeyse tüm türkçe kaynakları okudum. Radmin'in dediği gibi faydalı site yaparsan google bunu atlamaz gerekli değeri verir gibi bir sonuca ulaştım. Buraya kadar bir sorunum yok.
Bilgimizin yettiğince gerekli optimzasyonları da yapıyorum. Ancak mantığımın ermediği hatta google 'ın inandırıcılığı konusunda şüpheye düştüğüm bir durum var.

Ortada 2 sitem var.

1. si SANDIK.ORG - .: Türkiye'nin En Büyük Siyaset ve Seçim Sitesi :. internet sitemiz. Günlük 200 e yakın haber giriliyor. Ziyaretçi rakamları ve aldığı tek taraflı link sayısı hergün artıyor. Gerçek içerikli bir site. Kayıt tarihi 23 Aralık 2006 İlk pagerank güncellemesini yeni geçirdi ve PR2 aldı. Bunla ilgili bir sorunum yok. Zamanla inşallah artar diyorum.

2. si AGB Seçim Platformu - 2007 Genel Seçimlerinin Kalbi AGB'de atacak. internet sitemiz. Tek bir sayfadan oluşuyor. Ve diğer sitelerimize link veriyor. 2 Mart 2007 tarihinde kayıt edildi. Bu site de ilk page rank güncellemesini geçirdi ve PR4 aldı.

Ben bu işteki hiçbir mantığı çözemiyorum. Eğer google sitenin kalitesine göre link veriyor ise burada bir hata gerçekleştirdi bence.

Yanlışmıyım?