işte yani kendi sitenize hit için savaşıp duruyorsunuz şurda Diyelim benim izlediğim 5 tane dizi war diyelim googleda farklı farklı sitelerden yararlanmak mı kolay yoksa 1 siteden yararlanmakmı?...
Arkadaşım filmler bildiğim kadarıyla en fazla 2 sene yayınlanıyor sinemada zaten sinemada 2 seneden sonra tvlerde oynatıldığından bir kazanç oluyor başkada pek kazancının olduğunu düşünmüyorum arkadaşım... Diyelim ben sinema seyretmeyi çok seviyorum sen şimdi sitene dünyanın bütün filmlerini de koysam umrumda olmaz gider sinemada izlerim ... diyelim Hızlı Ve Öfkeli 2 Yi çok beyendim ee nolcak şimdi ben tvde çıkmasınımı bekliycem her sene izlemek için tabiki ya korsan cdcilerden alıcam yada internetten temin edicem yani bu mp3e benzemiyor işte bunu anlamıyorsunuz mp3te sinema yok bişey yok mp3le film yada dizi aynı iş değil sen o zaman şu soruma cevap ver...
1-)Sinemaya Gittin 1 Filmi Beyendin Ailenide Götürüp İzletmek İstiyorsunki Paran Yetmiyor ? Ne yaparsın...
2-)Sinemayı Çok Seviyorsun Ama Gitmeye Ya Paran Yetmiyor Yada Zamanın Yetmiyor Ne yaparsın...
3-)Sinemaya Gitmeyi Düşünüyorsun Ama Hemde Filmi Beyenmezsem Diye Tereddütdesin Ne yaparsın...
4-)Gitmek İstediğin 4 film var sinemada çok istiyorsun izlemek ama 40 ytl yapıyor ailenden de isteyemiyorsun 40 ytlyi ??? Ne yaparsın...
Sorularına soru ile yanıt vereyim...
1) Bir porsiyon karışık kebab yedin. Çok beğendin aileni de götürüp yedirmek istiyorsun ama paran yetmiyor ne yaparsın?
2) Yemek yemeyi çok seviyorsun ama sevdiğin şeyleri yemeye ya vaktin yetmiyor ya da paran ne yaparsın?
3) Karnın aç yemek yemek istiyorsun ama hangi restoranın nasıl bir lezzette yaptığından değip değimediğinden emin değilsin ne yaparsın?
4) Haftada 5 kere öğle yemeklerini dışarıda yemek istiyorsun, toplam 25 YTL ediyor. Paran yok ailenden de isteyemiyorsun ne yaparsın?
Senin hesabına göre restoranda yemeği bitirp hesabı ödemeden tüymek, ya da biryerlerden yemek çalmak lazım. Çünkü paramızın yetmediği keyif veren şeyleri parasız kaçak yani hırsızlık yaparak izlemek doğru diyorsun sorduğun sorularla.
Sinema bir hizmet sektörüdür. Sen de söylüyorsun "film izlemeyi seviyorum". Bu seni mutlu ediyor ve birileri sana belli bir ücret karşılığında mutluluk satıyor. Sen 3 YTL veri tezgahtan DVD alırken bu parayı mafyaya hibe ediyorsun. Ama o filmin yapımına para harcayan adamın parasını çalıyorsun.
Sorun müzik ve filmde insanların özel mülkiyet kavramını anlamamsından kaynaklanıyor. Sen bir adamın arabasına izinsiz binersen hırsızlık, bir adamın filmini izinsiz izlersen hırsızlık olmuyor mu sanıyorsun? Bir DVD aldığına o filmin kısıtlı kullanım hakkını alırsın. İçindeki film senin olmaz. İçindeki film ne senindir, ne yönetmenin, ne oyuncuların. O film sadece milyonlarca dolar para harcayan yapımcının filmidir. O oyuncuların da yönetmenin de parasını öder. Filmin tüm ticari hakları ve mülkiyeti yapımcıdadır.
Şimdi sen o yapımcının arabasını çaldığında hırsız olduğun gibi adamın filmini çaldığında da hırsızsın.
Keyif aldığımız şeyleri paramız yok diye çalmak doğru bir davranıştır gibi sunmayınız. Başka yol olmadığında çalmak doğru değildir.
Haftada 1 film izle arkadaşım. Ayda bir film izle. Ya da bekle artık 1 sen eiçinde bir film TV'ye düşüyor zaten.
Arabası olmayan araba mı çalsın sadece seviyor diye?
Ben de korsan film program izleyen kullanan biriyim zaman zaman...
Ama asla parasızlık gibi bir nedeni temel yapmadım bu davranışıma...
Bunun daha derin sofistikte siyasi bir tavrı olsa öper başıma koyarım. İletişim özgürlüğünden, kültür ve bilginin sınırsız ve bedelsiz paylaşımından söz etsen öper başıma koyarım.
Ama senin tanımın yanlış anlama beni ama basit hırsızlık tanımına yaklaşmış.
saygılar